NHL 24 Hungary

Jaromír Jágr csapatot talált, hihetetlen rekordokat dönthet

2017. október 02. 22:36 - Denis Potvin

Akkor kezdjük a nap legfontosabb hírével. A csehek legendája, egyik legnagyobb egyénisége, Jamorír Jágr csapatott talált magának. A Floridánál lejárt a szerződése, de 1711 meccs után sem marad NHL nélkül, a Calgary Flames kötött vele egyéves szerződést.

jagr1.jpg

Most aztán lesz dolguk a Jágr-rajongóknak, készíthetik az újabb mezt. A Pittsburgh Penguins, a Washington Capitals, a New York Rangers, a Philadelphia Flyers, a Dallas Stars, a Boston Bruins, a New Jersey Devils és a Florida Panthers után a kilencedik NHL-mezt ölti majd magára. A Calgary Flamest fogja segíteni és senkinek ne legyen kétsége, 45 évesen is meg fogja tenni.

Nézzük, mire vállalkozik Jágr. A Calgary egy nagyon fiatal csapat, amely tavaly már megmutatta az erejét. Playoffba jutott és olyan tehetségekkel, mint Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Matthew Tkachuk és még sorolhatnánk. Jágr tökéletesen illik ebbe a gépezetbe, az elképesztő rutinja akár még sokkal nagyobb lehetőségeket is hozhatnak idén a kanadai csapatnak.

No, de Jágr.

1711 meccsnél tat, ha végigtolja a szezont, akkor ő lehet minden idők legtöbb NHL-meccset játszó játékosa lehet, hiszen az eddigi első Gordie Howe 1767-nél fejezte be, az alapszakaszból meg ugye 82 meccs van.

A csehnek 765 gólja van, itt nagy csoda nem várható, Jágr az előző idényben 27 gólt ütött, jelenleg a harmadik az örökrangsorban. Gordie Howe 801-gyel, azaz 36-tal áll előtte. Nem lehetetlen, de nem egyszerű. Wayne Gratzky a világelső 894 góllal.

A gólpasszokban „csak” ötödik Jágr, 1149 asszisztja van. Előtte hússzal áll Ray Bourque, 44-gyel Mark Messier. Jágrnak 30 gólpassza volt a 2016-17-es szezonban a Panthersben, elvileg eggyel előrébb léphet. Gretzky megelőzhetetlen 1963 gólpasszával és akkor még ott a második Ron Francis is 1249-cel.

A pontversenyben Jágr már egy ideje a második, 1914 pontja van. Mondani sem kell, a Great One-t kellene megelőznie. Ne is számoljunk, 943 pont kellene hozzá

Akár mi is lesz, Jaromír Jágr már így is történelmet írt. A szurkolói pedig készíthetik az újabb mezeket. Mi mindenesetre drukkolunk ennek a csodálatos játékosnak. Jágr amúgy 1 millió dollárt fog keresni és van egy egymilliós bónusza is, nem kell sokat gondolkodni, mit is jelent ez. A playoffba vinni idén is a Flamest. Szerintem menni fog.

traveling_jagrs.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9112922297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása