NHL 24 Hungary

Bajnokveréssel írt történelmet a Las Vegas

2017. december 15. 12:49 - Denis Potvin

A Vegas Golden Knights lett minden idők első NHL-csapata, amely újoncként elérte a 20. győzelmet. Várható volt, hogy az új franchise nem áll le a rekordok döntésével. Most a sérülésből visszatérő – a Pittsburgh-től érkezett – Marc-Andre Fleury-vel a kapuban győzték le a Stanley Kupa védőjét. Fleury 24-szer védett, Jon Mensill pedig idei első góljával döntötte el a mérkőzést. A Golden Knights ötödik a bajnokságban, a negyedik nyugaton. Az eddigi újonc rekord a New York Rangersé volt, amely 1926-ban, a 35. meccsén érte el a 20. győzelmet, a Las Vegasnak csak 31 meccs kellett.

cut_2_1.jpg

Tizenegy másik meccs is volt, a legtöbb gól Columbusban volt, a Blue Jackets 6-4-re verte a megtorpanó Islanderst. Érdekesen alakult. Az első harmad végén a Columbus 3-0-ra vezetett, majd nyolc perc alatt egyenlített a másodikban az Islanders, de a harmad végén megint kettővel ment a hazai csapat. A hazaiaknál Oliver Björkstand adott három gólpasszt, a vendégeknél John Tavares, Josh Bailey a négy vendéggólból hármat vállalt.

Tovább menetel a liga legjobbja, a Tampa az utolsó Arizonát intézte el könnyen. Nyikita Kucserov a 22. góljával Alekszandr Ovecskinnel együtt vezeti a góllövőlistát, a Washington 2014 óta folyamatosan veri a Bostont, ez volt sorozatban a 11. Capitals-győzelem a Bruins ellen. A vendégeknél Alex Chiasson ütött két gólt, a Caps 21 lövésből szerzett öt gólt.

A játéknapon a Toronto és az Edmonton nem volt képes a gólszerzésre. A Minnesota-kapus, Alex Stalock három év után először hozott egy shutoutot, a Nashville-ben, amely a második harmadban ütött négy gólt, Juuse Saros 46 védéssel produkálta idei első, élete második gólnélküli meccsét, ennyi védéssel a Predators történetében még senki sem úszta meg kapott gól nélkül.

Ami a többi meccset illeti, a Philadelphia Valtteri Filppula győztes góljával nyert a Buffalo ellen, a Flyers, amely majdnem negatív rekordot döntött, már öt meccse veretlen. A Montreal a hosszabbítás második perében ütött Plekanec-góllal verte a New Jerseyt. Kevin Roy két gólt ütött a St. Louisban, az Anaheim idegenben nyert. Ráadásul az újonc hokis 1:45 alatt talált be kétszer. Újonc két perc alatt kettőt Bobby Ryan óta nem ütött senki az Anaheim történetében. Nathan MacKinnon duplájával verte a Colorado a Floridát. A San Jose pedig Joonas Donskoi győztes góljával verte a Calgaryt.

Eredmények

  • Vegas Golden Knights-Pittsburgh Penguins 2-1
  • Colorado Avalanche-Florida Panthers 2-1
  • Calgary Flames-San Jose Sharks 2-3
  • Edmonton Oilers-Nashville Predators 0-4
  • Arizona Coyotes-Tampa Bay Lightning 1-4
  • St. Louis Blues-Anaheim Ducks 1-3
  • Minnesota Wild-Toronto Maple Leafs 2-0
  • Winnipeg Jets-Chicago Blackhawks 1-5
  • Montreal Canadiens-New Jersey Devils 2-1 - hosszabbítás után
  • Boston Bruins-Washington Capitals 3-5
  • Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 2-1
  • Columbus Blue Jackets-New York Islanders 6-4

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4513502219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása