NHL 24 Hungary

A Nashville után a Tampa Bay is playoffos

2018. március 19. 10:51 - Denis Potvin

A vasárnap ete kezdődött és hétfőn hajnalban ért véget a legutóbbi játéknap, számos csodás teljesítménnyel. A hétvégén a Nashville, hétfőre virradóra pedig Tampa Bay biztosította be végleg a helyét a rájátszás legjobb 16 csapat között. Ketten is mesterhármast értek el, a chicagói Alex DeBrincat pedig olyat tett, amilyet a franchise hosszú története során senki. A finn Patrik Laine is az egyike lett az NHL legendáinak, pedig még csak 19 éves.

dynhd8fw0aizaap.jpg

A hazai csapat két vereség után javított úgy, hogy öt emberhátrányos időszakot védekezett ki sikeresen, Nyikita Kucserov két gólt szerzett, Louis Domingue pedig 28 lövést hárított. A Keleti főcsoportban élen álló Tampa négy ponttal előzi meg a második helyezett Bostont és már biztos továbbjutó

A Vegas Golden Knights egy feledhető első harmad után átgázolt a Calgaryn, kevesebb, mint 10 perc alatt ütött négy gólt. William Kalrsson klasszikus mesterhármast ütött, Marc-Andre Fleury pedig 42 sikeres védést mutatott be, amivel pályafutása során 48. alkalommal őrizte meg a kapuját a góltól. A nap másik triplázója Alex DeBrincat, akinek már háromszor sikerült idén hasonló teljesítmény, amelyet korábban Chicagó-újonc még sosem produkált. Steve Larmer rekordját adta át a múltnak. Amerikai születésű hokisok közül egyedül Tony Granatónak sikerült még egy szezonban három mesterhármast ütni még az 1988/89-es szezonban.

A Chicago ezzel együtt is kikapott a St. Louistól, amelyben Alex Pietrangelo a klub történetének második hátvédje lett, aki Rob Ramage után, aki két egymás utáni meccsen három, vagy annál több pontot szerzett. Vince Dunn pedig a negyedik újonc és 36 év után az első, aki védőként szerez egy meccsen négy pontot.

Még ennél is nagyszerűbb eredményt ért el Patrik Laine, a Winnipeg csatáta. A finn válogatott hokisa már az előző vb-n megmutatta, hogy fiatal kora ellenére hihetetlen rutinnal, elképesztő gólérzékenységgel rendelkezik. A Dallas elleni meccsen két gólt, közte a győztest is ő ütötte. 72 meccsen 43 gólnál tart, már messze felülmúlta tavalyi 36 gólját és 64 pontját. Nem mellékesen már 15 meccse, február 16-a óta pontszerző. Ez idő alatt 18 gólt ütött és 8 gólpasszt adott. Ezzel tovább javította a franchise-rekordot, illetve az ő lett az NHL 20 év alatti, leghosszabb pontrekordot produkáló hokisa. Laine amúgy utolérte Ovecskint a góllövőlista élén. A jets pedig 43. győzelmével fracnhise rekordot állított be, korábban 2007-ben és 2015-ben volt ennyi, minden bizonnyal ez meg is lesz döntve.

A továbbjutás szempontjából fontos meccsen nyert a Carolina a New York Islanders otthonában, Nathan macKinnon 2+1-gyel zárt és már 12 meccse pontszerző. A Canes az utolsó 11 meccsén 17 pontot gyűjtött, McKinnon 12 meccsen 13+11-gyel áll. A Carolina győztes gólját Trevor van Riemsdyk ütötte 6:49-cel a meccs vége előtt.

  • Tampa Bay Lightning-Edmonton Oilers 3-1
  • Winnipeg Jets-Dallas Stars 4-2
  • Vegas Golden Knights-Calgary Flames 4-0
  • Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 5-1
  • New York Islanders-Carolina Hurricanes 3-4
  • Philadelphia Flyers-Washington Capitals 6-3
  • Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-5 - hosszabbítás után
  • Anaheim Ducks-New Jersey Devils 4-2

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9813751998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása