NHL 24 Hungary

Most Boston- és Colorado-drukkernek a legjobb lenni

2018. január 23. 11:09 - Denis Potvin

Közeleg az All Star-hétvége és így érdemes ennek kapcsán egy kis számot vetni, hogy is állnak a világ legjobb hokibajnokságában. Van két olyan csapat, amelynek egészen elképesztő sorozata még a tavalyi év végére nyúlik vissza. Most aztán igazán jó szurkolónak lenni Bostonban és Denverben.

cut_1_2.jpg

Nézzük előbb a Colorado Avalanche csapatát, amely december 29-e óta áll hibátlan mérleggel, akkor még közel ötvenszázalékos eredménnyel álltak, azóta viszont 10 meccset nyertek zsinórban. A kapuban Szergej Varlamovnak jutott egy, Steve Bernier-nek kilenc győzelem, legutóbb hétfőn, a Toronto otthonában nyert, igaz ebből nyolcszor saját csarnokában. A pontlistán a második helyre ugró Nathan MacKinnon is zseniális sorozatot tud maga mögött. Csak a legutóbbi, Toronto ellen 4-2-re megnyert találkozón nem ért el pontot, előtte kilenc meccsen hét gól és kilenc gólpassz a mérlege, azaz 16 pont, zseniális sorozat.

A Colorado ezzel is csak csoportja ötödik helyére zárkózott fel, igaz a nyugati főcsoportban viszont Wild Cardos helyen áll. Az elmúlt tíz meccsén 41-16 a gólkülönbsége, egyszer hetet vágott a Minnesotának, és egyszer nem kapott gólt, a Columbus ellen. A Colorado kettőre van a franchise történetének leghosszabb győzelmi sorozatától, míg Jonathan Bernier is ketttőre Patrick Roy hasonló sorozatától.

A Bostonnak voltak vesztes meccsei, de már 16 meccse pontszerző, december 14-e óta nem szenvedett vereséget rendes játékidőben. A 16 meccsből 12-öt megnyert, háromszor hosszabbításban, egyszer szétlövésben kapott ki és volt egy elmaradt meccse, január 4-én a Florida ellenit a rossz időjárás miatt halasztották április 8-ra. A Bostont amúgy legutóbb a Washington győzte le rendes játékidőben 5-3-ra.

A bostoni pontgyártásból Brad Marchand és David Pastrnak vette ki leginkább a részét. Marchand a sorozat kezdete óta 8 góllal és 14 gólpasszal, Pastrnak 4 góllal és 12 gólpasszal vettek ki a részét a menetelésből.

Amúgy az elmúlt hét három csillagából az első Nathan MacKinnon, a harmadik Brad Marchand lett, ez sem véletlen. Közéük a Winnipeg kapusa, Connor Hellebuyck tudott odaférni. A Boston legközelebb kedd hajnalban a Neqw Jerseyt fogadja, a Colorado pedig ugyanekkor a Montréal vendége lesz. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1013596995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása