NHL 24 Hungary

Idén egy egészen más Torontót látunk

2018. október 10. 12:09 - Denis Potvin

NHL alapszakasz, 7. játéknap

Az várható volt, hogy John Tavares érkezésével sokat fog javulni a Toronto támadójátéka. Azt is nagyjából sejtettük, hogy a védelem sebezhető marad. Négy forduló után nem is nagyon csalódtunk. Négy meccs után a Maple Leafs 20 góljával a legtöbbet ütötte, 17-tel pedig a legtöbbet kapta. A szerda hajnali játéknapon a Dallas volt a következő áldozat, a Stars otthonában 7-4-re nyert a kanadai csapat.

cut_7.jpg

A Maple Leafs négy meccs után 3-1-0-val áll. A Dallas ellen Auston Matthews és Tavaras ütött 2-2 gólt. Mitchell Marner 1+3-mal, Morgan Rielly pedig négy gólpasszal szerzett 4-4 pontot. Egyáltalán nem meglepő módon Matthews és Rielly vezeti a pontlistát 10-10 ponttal, Matthews 7 góllal, Rielly pedig 8 gólpasszal az első. A Dallas 34 lövésből jutott négy gólig, Alekszandr Radulon, Tyler Seguin és Jamie Benn is betalált.

A San Jose sem fukarkodott a gólokkal alaposan elrontva ezzel a Philadelphia hazai szezonnyitóját. Az első 17 percben négyszer is mattolták a hazaiak Brian Elliott kapust, akit végig a jégen hagytak, dicséretére legyen mondva, a bekapott nyolc gól ellenére 40-szer védeni tudott. A Sahrksban Evander Kane és Joe Pavelski ütött 2-2 gólt, Kevin Labanc négy gólpasszt osztott ki.

A Carolina fiatal orosza, Andrej Svecsnyikov megszerezte második gólját a Carolina négyből a harmadik győzelmét szerezte meg, rendes játékidőben még nem kapott ki a Canes. A Colorado az urolsó harmadban ütött három góllal Nick Foligno két találatával nyert. Mike Smith volt a hős Nashville-ben, a Calgary-kapus 43 védéssel húzta le a rólót, SeanMonahan duplázott. Megvan Ilja Kovalcsuk második NHL-karriejének első gólja, Kyle Connor emberelőnyből ütött gólja hozta a Los Angeles első haza győzelmét.

Néhány statisztikai érdekesség a játéknapról:

  • Ilja Kovalcsuk 2013. április 25-e után ütött megint NHL-gólt.
  • A San Jose első két gólja 11 másodperc alatt esett, ez volt a negyedik leggyorsabb két gól a franchise történetes során, 7 másodperc a rekord.
  • Auston Matthews a Toronto hatodik játékosa, aki legalább egy gólt szerez a szezon első négy meccsén, és a harmadik, aki gól+gólpasszt jegyez szintén az első négy meccsen.
  • Egy győzelemre a franchise-rekordtól a Carolina, még Hartford-időszakban szerzett a szezon első öt meccs mindegyikén pontot (1995: 4-0-1)
  • A San Jose 2013. október 8-a után ütött ismét nyolc gólt.
  • Mike Smith a Calgary történetének második legtöbb védéssel shutoutot hozó kapusa. A rekord még Dan Boucardé, aki 1972-ben 46, 1975-ben 45 védéssel játszott le kapott gól nélküli meccset.
  • A Toronto az elmúlt 20 évben most játszott harmadszor két egymás utáni meccset hét ütött góllal.

NHL alapszakasz, 7. játéknap

  • Philadelphia Flyers-San Jose Sharks 2-8
  • Carolina Hurricanes-Vancouver Canucks 5-3
  • Columbus Blue Jackets-Colorado Avalanche 5-2
  • Nashville Predators-Calgary Flames 0-3
  • Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 2-1
  • Dallas Stars-Toronto Maple Leafs 4-7
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2114293687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása