NHL 24 Hungary

Csoda történt, nyert az Arizona

2017. október 31. 12:30 - Denis Potvin

A Coyotes ráadásul idegenben, Philadelphiából hozta el a két pontot, de a Flyersnek is jutott egy, mivel a meccs a hosszabbításban dőlt el. Az Arizona 12. meccsén érte el az első sikert. A Tampa most 13 gólos meccsen nyert, ezzel októberben a 10. győzelmét szerezte meg, ahogy a St. Louis is. John Tavares vezérletével az Islanders megállította a menetelő Golden Knights-t, amely így is egészen parádésan szerepel és a Pacificben a második helyet foglalja el. Az újonc csapatként sorozatban elért 5 győzelme az 1926-os New York Rangers és az 1979-es Edmonton után a harmadik leghosszabb az NHL történetében.

coyotes.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Dudaszós góllal lett klubrekord

2017. október 30. 10:42 - Denis Potvin

A hétvégén minden egyes napra jutott egy szenzáció, amelyre érdemes visszaemlékezni. Még szombat hajnalban a Las Vegas folytatta eddigi zseniális sorozatát, ráadásul egy nem mindennapi, 7-0-s győzelemmel. Vasárnap aztán egy olyan győzelmet produkált a klubrekordot beállító Los Angeles, ami azért elég ritka a jégkorongban. Hétfő hajnal maradt a Pittsburgh negatív szenzációja, idén már harmadszor kapott hét, vagy annál több gólt. Nézzük a részleteket.

lagol.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Stamkos, Kucserov és a Félelmetes Villám esete

2017. október 27. 13:24 - Denis Potvin

A 11. meccséből a kilencediket nyerte meg a Tampa Bay péntek hajnalban a Detroit ellen. Az eddigi tizenegy mindegyikén pontszerző volt Steven Stamkos és Nyikita Kucserov. Mindkét játékos gólt ütött, Kucserov még gólpasszt is adott, 1974 óta először fordul elé, hogy csapattársak 11 meccsen keresztül pontszerzők legyenek. Kiválóan működik a kémia a két játékos között, a Tampa pedig vezeti a bajnokságot jelenleg. Stamkos (4+17) a pont és az assziszt, Kucserov (12+7) a góllövőlistát vezeti. Egészen zseniális szezonkezdet ez is. De akad még más is, amit a hajtás alatt mondunk el.

ar-141009810.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Franchise-rekord Columbusban

2017. október 26. 10:33 - Denis Potvin

Két hazai győzelemmel folytatódott az NHL alapszakasza, a St. Louis és a Columbus is 5-5 gólt ütött, mind a két csapat folytattat kiváló sorozatát. A Blues legutóbbi négy meccsén pontszerző, hétnél jár, a Blue Jackets pedig az első kilenc meccs után 6-3-0-val áll, ilyen pedig most történt meg harmadszor a franchise történetében. Érdekesség, hogy a két ötgólos csapatból senki sem duplázott, nem úgy Mikael Backlund a Calgaryból a St. Louis elleni meccsen.

columbus.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Las Vegas most már százéves rekordot írt át

2017. október 25. 10:36 - Denis Potvin

Még az Original Six egyetlen tagja sem volt arra képes, amelyet a Las Vegas végrehajtott. Új franchise így még nem indította pályafutását, ahogy a Golden Knights. A Las Vegas-i klub szerda hajnalban a Chicagót győzte le, minden várakozást felülmúlva, nyolc meccsből a hetediken nyert, ehhez fogható teljesítmény pedig nem volt még az elmúlt száz évben az NHL-ben. Akad még bőven pozitív és negatív rekord is az elmúlt játéknapról a hajtás alatt.

lasvegas.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Négy nap, rengeteg gól és újabb csodás rekordok

2017. október 24. 16:37 - Denis Potvin

Az ünnepi hétvégén összesen 29 meccset játszottak le, amelyeknek megvoltak a maguk győztesei és vesztesei. Akadtak olyan csapatok és játékosok, amik, illetve akik újabb rekordokat döntöttek. Csak címszavakban: Las Vegas, Toronto, Tampa Bay, Alekszandr Ovecskin, Nic Hischier. Nézzük a divízió-elsőket: New Jersey, Tampa Bay, St. Louis, Los Angeles. A Pacificban a második a Vegas Golden Knights. Ez se semmi. Folytatás a hajtás alatt.

stamkos_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Megint két mesterhármas döntött el meccseket

2017. október 19. 18:22 - Denis Potvin

Lassan számolni is nehéz, ahány mesterhármas esik ebben a szezonban, és ez óriási öröm az észak-amerikai hoki szurkolóinak. Csütörtök hajnalban három meccs volt, ebből kettőn is egy mesterhármas döntötte el a meccset. Jaden Schwartz a St. Louist segített így a Chicago ellen, míg Adrian Kempe élete első ilyen meccsét produkálta, a Los Angeles játékos ráadásul gólpasszt is adott, a Toronto pedig valami félelmetes rekordra készül.

kempe.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A Las Vegas és Kucserov lenyűgöző

2017. október 18. 14:18 - Denis Potvin

Muszáj megint a Golden Knights-szal kezdeni, mert amit az újonc eddig produkál, arról csak az elismerés hangján lehet szólni. Most a Buffalót verték meg, 1917 óta soha, egyetlen franchise sem kezdte hatból öt győzelemmel az NHL-es pályafutását. Ez már több, mint bravúr. Ehhez most többek között David Perron két gólja, és Aley Tuch pályafutása első NHL-es gólja kellett, a 21 éves hokis a hosszabbításban döntötte el a meccset. No, és Sidney Crosby pimaszul zseniális gólja miatt is érdemes megnézni az összefoglalókat a hajtás alatt.

dmzszgzx4aeay0y.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kucserov fantasztikus rekordja

2017. október 17. 09:49 - Denis Potvin

Hétfőn csak egyetlen meccset rendeztek az NHL-ben. Ezen a Tampa Bay Lightning 3-2-re győzött a Detroit Red Wings otthonában az NHL alapszakaszának egyetlen hétfői mérkőzésén. Nyikita Kucserov, a floridaiak orosz támadója két gólt ütött, ezzel szezonbeli hatodik meccsén is eredményes volt. Ilyen idénykezdetre az elmúlt 30 évben rajta kívül mindössze hárman voltak képesek: Steve Yzerman (1988, Detroit Red Wings), Mario Lemieux (1992, Pittsburgh Penguins), Keith Tkachuk (2008, St. Louis Blues). A videó a meccsről a hajtás alatt.

cut_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tovább tart a hokicsoda Las Vegasban

2017. október 16. 10:27 - Denis Potvin

Röviden összefoglaljuk a hétvége történéseit, akadt érdekesség bőven, a három játéknapon. Fantasztikus indított a Vegas Golden Knights, öt meccsből négy győzelme csak két újonc csapatnak volt korábban az NHL-ben, a legutóbbi is már kilencvenegy éves történet. A vártnál gyengébben kezdte a szezont a New York Rangers, amely csak az utolsó keleten. Nyugaton van az egyetlen nyeretlen csapat, a Coyotesnak idén még nincs sikere.

vegas.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása