NHL 24 Hungary

A Tampa és a Los Angeles is hetet vágott

2018. március 23. 12:35 - Denis Potvin

Őrült egy nap volt az NHL-ben, az egyszer biztos. A Los Angeles és a Tampa is úgy nyert idegenben, hogy hét gólt ütött, Anze Kopitar egymaga négyet. Ma nem volt továbbjutó, de nézzük azoknak a listáját, amelyek már biztosan nem lesznek idén playoffosok idén. Keleten a Buffalo és az Ottawa (de a következő vereségével a Montreal és a Detroit). Nyugaton az Arizona, a Vancouver, a Chicago, az Edmonton. Veretes névsor.

dy8smc1wkaazuwi.jpg

Jó l halad a rájátszás felé a Philadelphia. A New York Rangers elleni 4-3-as meccs volt az utolsó négy meccséből a harmadik győzelme, Claude Giroux ezúttal három gólpasszal segített. A Columbus a franchise történetek második leghosszabb győzelmi szériájánál tart, a Florida lenullázása volt a 10. siker a sorban, 16 volt az eddigi leghosszabb. Arra pedig korábban csak két csapat (a Pittsburgh és a Philadelphia) volt képes, hogy egymás követő két évben is eljusson 10, vagy annál több egymás utáni győzelemig.

És akkor a két gólzáporos meccs. A Tampa Bay úgy nyert 7-6-ra, hogy az első harmad után 3-1-re, a második után pedig 7-3-ra vezetett. Az utolsó harmadban az Islanders három perc alatt ütött három gólt és maradt még 15 perc az egyenlítésre is, de ez már nem jött össze. A Boltsban J.T. Miller ütött két gólt, Brayden pont szerzett három (1+2). Az Islandersben Anthony Beauviller, Ryan Pullock és Anders Lee duplázott, Beauviller és Jordan Eberle szerzett 3-3 pontot, Matthew Barzal pedig az 56. gólpasszáét adta, Sidney Crosby óta újonc ennyi asszisztot nem ért el. A Tampa története során először jutott el az 51 győzelemig.

A másik ilyen találkozón a Los Angeles a szlovén Anze Kopitar vezérletével mosta le a Coloradót. Mesterhármast hatodszor ütött az európai csatár és 1993 óta az első Kings-hokis, aki négy gólig jutott, 25 évvel ezelőtt Luc Robitaille-nak szintén idegenben, a Québec Nordiques otthonában sikerült mindez. A Los Angeles már kilencedik idegenbeli meccs óta pontszerző (6-0-3). Kopitar amúgy 33 gólnál és 53 gólpassznál jár, 86 pontja pedig eddig egyszer sem volt 12 éves NHL karrierje során.

A Toronto is szépen halad a playoff felé, a Nashville idegenbeli legyőzése pedig igazi bravúr volt. James van Riemsdyk az utolsó öt meccsén már a nyolcadik gólját ütötte, a csapat már csak öt pontra van attól, hogy elérje a száz pontot, ami legutóbb 2004-ben sikerült.

Végére pedig egy már-már szokásos Las Vegas-bravúr. A csapat az első idényében egyből eljutott száz pontig, szinte biztosan playoff résztvevő, ekkora bravúrt bemutatkozó csapat még sosem hajtott végre az NHL-ben. A Golden Knights-nak ez úgy is sikerült, hogy végül szétlövéssel kapott ki a sorozatban hatodik meccsét nyerő San Jose otthonában, de az egy pont is elég volt.

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 1-7

Carolina Hurricanes-Arizona Coyotes 6-5

Columbus Blue Jackets-Florida Panthers 4-0

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 6-7

Philadelphia Flyers-New York Rangers 4-3

Detroit Red Wings-Washington Capitals 0-1

Ottawa Senators-Edmonton Oilers 2-6

Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 2-5

Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 2-5

San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 2-1 - hosszabbítás után

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5113769770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása