NHL 24 Hungary

Tovább tart a hokicsoda Las Vegasban

2017. október 16. 10:27 - Denis Potvin

Röviden összefoglaljuk a hétvége történéseit, akadt érdekesség bőven, a három játéknapon. Fantasztikus indított a Vegas Golden Knights, öt meccsből négy győzelme csak két újonc csapatnak volt korábban az NHL-ben, a legutóbbi is már kilencvenegy éves történet. A vártnál gyengébben kezdte a szezont a New York Rangers, amely csak az utolsó keleten. Nyugaton van az egyetlen nyeretlen csapat, a Coyotesnak idén még nincs sikere.

vegas.jpg

Kezdjük a szombat hajnali meccsekkel. A Washington állította meg a menetelő New Jerseyt és Alekszandr Ovecskin a kilencedik gólját is megütötte, ezzel az NHL Expansion érában a negyedik játékos lett, aki első bajnoki meccsén ilyen eredményes tudott lenni. Olyan névsorba került az orosz, mint Mike Bossy, Mario Lemieux és Patrick Marleau. Ovecskin csapattársa, pedig a Capitals első hokisa lett, aki öt meccsen 10 gólpasszig jutott. Az Ottawa Calgaryban nullázott, Craig Anderson 39. shutoutjával, ezzel az ötödik az amerikai születési kapsuok gólnélküli meccsek rangsorában. Henrik Zetterberg négypontos (1+3) meccsén nyert a Detroit Las Vegasban.

Szombaton már 14 meccs volt, és első hazai meccsét játszotta, és annak rendje és módja szerint tönkre is verté az előző napon még ünneplő Washingtont. Nyolc gólt ütött a Flyers, Claude Giroux 4 (2+2), Sean Couturier (2+1) és Jakub Voracek (0+3) 3-3 ponttal vette ki részét a sikerből. A klub történetében ez a harmadik legtöbb gól az első hazai meccsen, az 1982-es, Quebec elleni kilenc vezet még mindig.

A Toronto hosszabbításban verte a Montrealt. A rangadó hőse Auston Matthews, aki zseniális győztes gólt ütött, a korongot a levegőben vette át, majd lőtte a felső sarokba, igazi mestermunka volt, öt meccsen már nyolc pontja van a 2016-os 1/1-esnek. A Maple Leafs 14 vesztes meccs után tudta legyőzni a Canadiens, hároméves negatív széria szakadt meg ezzel.

A Dallas edzője, Ken Hitchcock pályafutása 783. győzelmét érte el, ezzel minden idők harmadik legsikeresebb edzője lett: 1. Scotty Bowman 1244 győzelem, 2. Joel Quenneville 855 győzelem. Sidney Crosby idei első duplájával verte a Pittsburgh a Floridát. A Boston az újoncaival gálázott Arizonában, s Anders Bjork, Jake DeBrusk, Danton Heinen, Sean Kuraly és Charlie McAvoy hét pontot (2+5) hozott össze. Az Ottawa egymás után két játéknapon is hat gólt ütött. Az Islandersben Thomas Greiss 40 védést mutatott be a San Jose ellen. A Tampa hokisa, Nyikita Kucserov lett az NHL történetének hatodik játékosa, aki csapata mind az öt első meccsén gólt tudott ütni.

Vasárnap folytatta menetelését a Golden Knights, a Bostont gyűrték le, négy meccsen hat pontjuk van, erre azért kevesen számítottak. Ezzel az NHL legjobban kezdő újonca lett a Les Vegas-i franchise, az Expnasion érában, és a liga történetében is csak két újonc csapat volt képes hasonlóra.

10. JÁTÉKNAP

Vegas Golden Knights-Detroit Red Wings 3-6

New Jersey Devils-Washington Capitals 2-5

Calgary Flames-Ottawa Senators 0-6

Colorado Avalanche-Anaheim Ducks 3-1

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 3-1

 

11. JÁTÉKNAP

Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 3-4 - hosszabbítás után

New York Rangers-New Jersey Devils 2-3

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 8-2

Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 4-3 

Tampa Bay Lightning-St. Louis Blues 2-1

Winnipeg Jets-Carolina Hurricanes 2-1

Dallas Stars-Colorado Avalanche 3-1

Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 4-5 - hosszabbítás után

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 2-1 - hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Boston Bruins 2-6

Edmonton Oilers-Ottawa Senators 1-6

Vancouver Canucks-Calgary Flames 2-5

Los Angeles Kings-Buffalo Sabres 4-2

San Jose Sharks-New York Islanders 1-3

 

12, JÁTÉKNAP

Vegas Golden Knights-Boston Bruins 3-1

Los Angeles Kings-New York Islanders 3-2

Anaheim Ducks-Buffalo Sabres 1-3

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2712991908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása