NHL 24 Hungary

Beragadt a rajtnál a Stanley-kupa legutóbbi két döntőse

2018. október 29. 12:03 - Denis Potvin

Rövid szabadság után visszatérve csapjunk bele megint az NHL világába. Röviden összefoglalva az elmúlt egy hét legfontosabb történéseit.

1051858770_slide.jpg

Keleten a Pittsburgh négy meccset húzott be egymás után és már vezeti a Metropolitant, némi meglepetésre Carolina, Columbus itt a további sorrend. Az Atlanticban a Toronto tovább tarja ó formáját. A Nashville mellett a másik csapat, amely még nem veszített idegenben meccset. A Predators történetében még sosem volt ilyen szezonkezdet. Bár a szakértők számították rá, azt azért kevesen gondolták, hogy ennek a konferenciának az utolsó két helyét 11 meccs után a két Original Sixes, a New York Rangers és a Detroit fogja majd elfoglalni. Bár a Red Wings most nyert a legutóbbi játéknapon de ez volt az első hazai győzelmük még csak a szezonban. Meglepetésre a bajnoki címvédő Washington is egyelőre vonal alatt áll.

Nyugaton a Central-divízióban a Nashville és a Colorado harcol az első helyért, pontazonosság van most épp közöttük. A Winnipeg pedig a harmadik. Kiválóan menetel az Edmonton is, amely a San Jose mögött a második a Pacificban. Az utóbbi gyengébb szereplése után a Vancouver most a csoport harmadik helyén tanyázik. Ahogy keleten, nyugaton is elmarad tavalyi eredményeitől a főcsoportdöntős Las Vegas, arra is azért kevesen számítottak, hogy ebben a konferenciában a St. Louis és a Los Angeles zárja majd sort. Sok van még hátra, de a Blues és a Kings is alaposan beragadt a rajtnál.

Kicsit átalakult a statisztikák legjobbjainak is a sorrendje. A Colorado jobbszélsője, a finn Mikko Rantanen háromban is első. 21 pontja, 16 gólpassza van, a plusz/mínusz mutatója pedig +14-nél jár. A legtöbb gólt eddig a chicagói Patrick Kane ütötte. A 22 éves Rantanen negyedik idényét tölti az Avalanche-nél, tavaly 81 meccsen 29+55-tel zárt. A finn Nathan MacKinnonnal együtt a szezon első kilenc meccsén szerzett mindig pontot, ilyen páros pedig a klub történetében még sosem volt.

Phil Kessel egymás után a 700. meccsét játszotta a múlt héten, ez pedig minden idők harmadik leghosszabb sorozata. Ryan Sutter pedig az 1000. meccsén lett túl. Szombaton elhunyt John Zigler, az NHL korábbi elnöket, aki 1977 és 1982 között irányította a ligát.

Dustin Byfuglien a liga 14. olyan játékosa lett, akit a 8. körben draftoltak és legalább 500 pontot szerzett. Érdekessége ennek a listának, hogy olyan legendák szerepelnek rajta mint például. Kimmo Timonen, Igor Larionova, Tomas Kaber, Peter Bondra, vagy Theo Fleury és Luc Robitaille vezeti 1394 ponttal.

Érdekes az edmontoni kapus, Mikko Koskinen esete is. A finn még a 2010-2011-es szezonban kapott négy meccset a New York Islanderstől, aztán hazatért, majd a KHL-be szerződött. Az SZKA Szentpétervártól szerződtette az Oilers, ahol a múl héten be is mutatkozott, első meccsén rögtön egy győzelemmel. A két sikere között 7 év és 31 nap telt el. De nem ez a leghosszabb ilyen rekord, azt Benny Grant tartja, akinek 9 év 322 nap telt el két NHL-sikere között.

  • Chicago Blackhwks-Edmonton Oilers 1-2 - hosszabbítás után
  • Anaheim Ducks-San Jose Sharks 3-4 - hosszabbítás után
  • Los Angeles Kings-New York Rangers 4-3
  • Detroit Red Wings-Dallas Stars 4-2
  • Carolina Hurricanes-New York Islanders 1-2
  • Vegas Golden Knights-Ottawa Senators 4-3 - hosszabbítás után

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6614330737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása