NHL 24 Hungary

A bajnok megint eljutott hat gólig, mégis kikapott

2018. október 05. 11:25 - Denis Potvin

NHL alapszakasz, 2. nap

A nap meccse megint a Washingtoné volt, de ezúttal egy vesztes meccs, ráadásul a nagy rivális Pittsburgh-gel szemben. A 13 gólos találkozót a hosszabbításban Kris Letang gólja döntötte el a keleti derbit. Még három meccs ért véget hosszabbításban, a Columbus, a Chicago és a bajnokcsapat volt edzőjével Barry Trotz-cal a New York Islanders is így nyert. Vereséggel kezdett a Las Vegas és Buffalóban javított a Boston.

1045749292_slide.jpg

Igen változatosan alakult a Washington pittsburgh-i vendégjátéka. Jamei Oleksiak révén a Penguins a 109. másdpercben már vezetett, de a harmadot Aelkszandr Ovecskin gólja és 3-2-es vendégvezetés zárta. Negyven perc után viszont már 5-4 volt a hazaiaknak, majd a végén 6-6. Egy perc 20 telt el a hosszabbításból, amikor Jevgenyij Kuznyecov kiállítása miatt emberelőnyben játszó Pittsburgh Letang kékvonalas bombájából megszerezte a győzelmet. A védő ezzel 440. pontját érte el, amellyel a pittsburgh-i hátvédek örökrangsorában utolérte Paul Coffey-t.

„Ez egy jó meccs volt ahhoz, hogy tanulni tudjunk. Folytatjuk, hogy még jobbak legyünk.” - értékelt a meccs után Sidney Corsby, aki két gólpasszal fejezte be a meccset. A Pittsbugh-ben Jevgenyij Malkin (1+2), a Washingtonban T.J. Oshie (2+1) jutott el három pontig. Tom Hanks a hazaiak mezében villogott a lelátón.

Ma is lehetett választani a szebbnél szebb gólok közül. A voks most Alekszandr Radulovra esett, aki a Dallasban a második gólt jegyezte az Arizona előtt. Fonákkal ütött gólja előtt még alaposan meg is forgatta Alex Goligoskit. A szezon első két shutoutja közül az egyik Ben Bishopé, aki 30-szor védett jól a Starsban. Míg a másik a bostoni Jarsolav Halaké, akine 32 védése volt Buffalóban.

A hosszabbításokban a már említett Letang mellett Josh Bailey-nek 43, Patrick Kane-nek 38 másodperc kellett. Artyom Panarin 2:11-nél ütötte a Columbus győztes gólját. A Vegas hiába szerzett Jonathan Marchessault révén vezetés, a Philadelphi egymás után ötöt vágott, Wayne Simmonds kettőt is. Itt pedig a nap hosszabbításos góljai

Néhány érdekesség még a hajnali meccsekről:

  • Rasmus Dahlin (18 évesen és 175 naposan) a Buffalo második legfitalabb játékosaként mutatkozott be. A rekord továbbra is Pierre Turgeoné (18 év, 44 nap)
  • Henrik Lundqvist is rekordot állított be a NY Rangersben, 14. szezonját kezdte, Mike Richtert érte utol.
  • Zdeno Chara 41 évesen és 200 naposan a Boston harmadik legidősebb gólszerzője lett.
  • Cam Atkinson (Columbus) a liga 11. olyan játékosa lett, aki egymás után öt szezonnyitó meccsen is betalált.

Az eredmények

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 7-6 - hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Boston Bruins 0-4

Carolina Hurricanes-New York Islanders 1-2 - hosszabbítás után

New York Rangers-Nashville Predators 2-3

Ottawa Senators-Chicago Blackhawks 3-4 - hosszabbítás után

Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 2-3 - hosszabbítás után

Dt. Louis Blues-Winnipeg Jets 1-5

Dallas Stars-Arizona Coyotes 3-0

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 4-1

Vegas Golden Knights-Philadelphia Flyers 2-5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9514283095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása