NHL 24 Hungary

A Vegas Golden Knights most már tényleg átírt egy százéves rekordot

2017. november 27. 13:54 - Denis Potvin

Amerikában a Hálaadás ünnepe kivételes meccsrekordot döntött, miután vasárnap az NHL a 100. születésnapját ünnepelte, amelyre megemlékeztünk magunk is. A Vegas Golden Knights most öt, a Columbus hat meccse veretlen, de két győzellem abszolválta az ünnepi hétvégét, a New York Islanders, a Washington, a New York Rangers is. A Las Vegas-i csapat vezet a Pacificot, egyelőre kieső helyen a bajnok Pittsburgh, a Boston, Montreal és a Chicago is. Igaz, most csak most tartunk az alapszakasz negyedénél sok minden történhet, de az erőviszonyok kezdenek kirajzolódni. Az írás végén pedig az aktuális tabella is megtalálható.

Nehéz és persze értelmetlen is lenne ennyi meccs összefoglalóját felsorolni, így inkább kiemelünk néhány fontos részletet a hétvégéről. Pénteken a Boston az elmúlt hat meccséből ötödször is legyőzte a Pittsburgh-öt. A winnipegi Nikolaj Ehlers lett a klub történetének második játékosa, aki egy meccsen az első öt percben két gólt ütött, azért ez meglepő, hogy 2001 óta nem fordult elő ilyesmi a Thrashers/Jets franchise életében. Calude Giroux a 2006-os draft óta csak a negyedik hokis - Nicklas Backstrom, Phil Kessel, Jonathan Toews mellett – aki elérte a 600 pontos mérföldkövet.

Nyugodtan kijelenthető, hogy Alekszandr Ovescskin lett a hétvége egyik legjobbja. Pénteken Tampának egy gólt ütött, ezzel a 21. helyre jött fel az örökrangsorban 573 góljával, Mike Bossyt érte utol. Aztán egy nappal később mesterhármast vágott a Torontónak, így már 576-nál jár. A Maple Leafsben Nazem Kadri már kilenc meccse pontszerző. Nem elég, hogy ez egyéni csúcs, de jelenleg a leghosszabb sorozat is a bajnokságban.

A San Jose hokisa, Joe Thornton pedig a gólpasszok örökrangsorában hagyta le eggyel Joe Sakic-ot, már 1017-nél tart, Mario Lemieaux 16-ra van tőle. Bár ennek a meccsnek a Vegas Golden Knights jobban örült, hiszen sorozatban nyolcadik hazai győzelmével utolérte a 1917-es rekorder Toronto Arenast, hihetetlen eddig, amit az újonccsapat produkál. Szombati győzelmével pedig a második csapat lett az NHL történetében, amely a leggyorsabban elérte a 15. győzelmet. Ehhez 22 meccs kellett nekik (15-6-1), valamivel kevesebb pontot gyűjtött, mint az eddigi rekorder, az 1926-os New York Rangers (15-7-3), amelynek viszont 25 meccs kellett mindehhez.

A Columbus egymás után az ötödik meccsét nyerte, pénteken a rossz hétvégét produkáló Ottawa ellen nyert. A Blue Jackets legutóbb 2016 novembere és 2017 január elején produkált hasonló sorozatot.

A Toronto a Carolina otthonában nyert, Patrick Marleau pályafutása 102. győztes gólját ütötte, ezzel a 6. Brendan Shanahan mögött az örögrangsorban. Dallasban visszavonultatták Jere Lehtinen 26-os mezét, a Stars a Calgary 6-4-es legyőzésével ünnepelte ezt, A pályafutása 8. mesterhármasát ütó Tyler Seguin 2010 óta az első dallasi, aki elérte a 200 gólt. Nashville-ben Pekka Rinna 45-ödször nem kapott gólt, ezzel most már egyedül ő tartja a csúcsot a finn születésű kapusok között, Miikka Kiprusoffot előzte be.

Szombaton a Pittsburgh a Tampa legyőzésével javított, a Bolts úgy is vezeti a csoportját, hogy mind a két hétvégi meccset elbukta. Sidney Crosby 2+1-gyel hozta a meccset. A New York Islanders viszont remek hétvégét zárt, két idegenbeli sikerével 6-1-0-val áll az utolsó hét meccsén. A montreali Carey Price 40. meccsén nem kapott gólt az NHL-ben. A New Jersey Devils is visszatért a győztes útra, 5-1-2-vel áll. A ligában a legjob viszont a St. Louis, 24 meccsen 35 pontja van eddig.

A Calgary kapujában David Rittich élete második NHL meccsén megszerezte az első győzelmét, tavaly kapott egy meccse, de akkor veszített a Flames. Nullázott a San Jose és a Montreal is. az előbbiben Martin Jones 38 védéssel a második, míg az utóbbiban – ahogy fentebb már jeleztük – Price a 40. shutoutjával nyert.

Három meccs maradt vasárnapra, ebből kettő is szétlövéssel ért véget. Ezzel nyert a New York Rangers és a Carolina is. Utóbbiban Sebastan Aho és Teuvo Teravainen is beütötte a saját büntetőjét, a Rangersben Jimmy Vesey döntött. Ezzel a sikerével a Rangers sorozatban a nyolcadik hazai meccsét nyerte meg, 2005-ben kilencig jutottak.

Péntek, november 24.

Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 4-3

Anaheim Ducks-Winnipeg Jets 1-4

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 3-2, szétlövés után

Philadelphia Flyers-New York Islanders 4-5, hosszabbítás után

Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 3-1

Vegas Golden Knights-San Jose Sharks 5-4, hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Edmonton Oilers 3-1

Columbus Blue Jackets-Ottawa Senators 5-2

New Jersey Devils-Vancouver Canucks 3-2

New York Rangers-Detroit Red Wings 2-1, hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 4-5

St. Louis Blues-Nashville Predators 0-2

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 3-2, hosszabbítás után

Dallas Stars-Calgary Flames 6-4

Szombat, november 25.

Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 2-4

Arizona Coyotes-Vegas Golden Knights 2-4

Detroit Red Wings-New Jersey Devils 3-4 - hosszabbítás után

Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 3-0

San Jose Sharks-Winnipeg Jets 4-0

Colorado Avalanche-Calgary Flames 2-3

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-1 - szétlövés után

Ottawa Senators-New York Islanders 1-2

Florida Panthers-Chicago Blackhawks 1-4

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 5-2

St. Louis Blues-Minnesota Wild 6-3

Vasárnap, november 26.

New York Rangers-Vancouver Canucks 4-3 - szétlövés után

Carolina Hurricanes-Nashville Predators 4-3 - szétlövés után

Boston Bruins-Edmonton Oilers 2-4

A Keleti konferencia állása

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8613397809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása