NHL 24 Hungary

Erődemonstrációt tartott a bajnokcsapat

2018. október 04. 11:11 - Denis Potvin

NHL-alapszakasz, 1. játéknap

Végre elkezdődött az NHL 2018–2019-es idénye és rögtön gólgazdag meccseket, egyből egy hosszabbítást és egy különleges rekordot is hozott az első játéknap. Gólparádéval rajtolt a Stanley-kupa címvédője, a bajnoki címre is esélyesnek tartott Toronto megnyerte a kanadai klasszikust. A San Jose pedig a várakozások után simán kapott ki otthon.

don_mruw4aeo43x.jpg

A Washington 7-0-ra ütötte ki a Bostont úgy, hogy már a 24. másodpercben vezetett T.J. Oshie góljával. Alekszandr Ovecskin is megütötte első idei gólját, Jevgenyij Kuznyecov pedig kétszer is betalált, Nicklas Bäckström három gólpasszt is kiosztott. A meccs előtt avatták fel a bajnoknak járó zászlót és Todd Reirden főedző bemutatkozása is egészen kiválóra sikeredett.

Nem úgy Tuukka Raské. A Boston kapusa 19 lövésből öt gólt kapott, a második harmadban három egymás utáni lövésből is gól lett. A Washington a kanadai Tom Wilson nélkül állt fel, aki 20 meccses kapoutt brutális bodicsekjéért.

Talán a nap legszebb gólját Thomas Hertl ütötte. A San Jose játékosa emberhátrányból volt eredményes. Szépen lopott el egy korongot, egy zseniális húzással játszotta magát tisztára, majd bevágta. A San Jose hiába szerezte meg nyáron a liga legjobb védőjének számító Erik Karlssont, az Anaheim az utolsó harmadban átrohant a Sharkson. Ami döbbenetes adat, a Ducks úgy nyert 5-2-re, hogy mindössze 15 kapura lövést mértek a 60 perc alatt. Ezen a meccsen Jakob Silfverberg adott három gólpasszt.

Bemutatkozók nagyszerű napja volt az első. A Toronto sokat várt John Tavares csatasorba állításától, nos az e-Islandersszes el is kezdte törleszteni a belé fektetett pénzt. Megszerezte első gólját, a Maple Leafs Auston Matthews duplájával és hosszabbításban ütött góljával nyert.

Essen szó még két fiatalemberről. A Montrealban a finn Jesperi Kotkaniemi az első játékosa lett a ligának, aki 2000. január 1. után született. Az újonc gólpasszt is adott. A Vancouverben a tavalyi draft 5. választottja, a svéd Elias Petterron élete első NHL-meccsén rögtön gólt ütött.

Eredmények, 1. játéknap:

Washington Capitals-Boston Bruins 7-0

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 3-2 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Calgary Flames 5-2

San Jose Sharks-Anaheim Ducks 2-5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr214280161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása