NHL 24 Hungary

Szabadtéri meccsel ünnepelték a százéves NHL-t

2017. december 18. 11:34 - Denis Potvin

Csaknem hat év után tudta ismét legyőzni otthon a Vancouver a San Joset. A pénteki meccsen a rendes játékidőben 3-3-ra álltak a felek, amikor a hosszabbításban Sam Gagner beütötte a győzelmet jelentő hazai találatot. A szintén eredményes Brock Boeser a Canucks történetének első játékosa lett, aki élete első 30 meccsén 17 gólt tudott ütni. A San Joseban Brett Burns, a Vancouverben Markus Granlund tudott duplázni.

drq_hzlvwaasi5o.jpg

Hiába ütötte Jack Eichel élete első mesterhármasát, a Carolina legyőzte a Buffalót. A harmadik harmadban 8:17 alatt hét gól született, végül a hosszabbítás döntött. A New Jersey 32 éves hokisa, Brian Boyle két gólt szerzett, gólpasszt is adott, az első gólja volt pályafutása 100. találata. Nem sikerült túl jól Marian Gaborik 1000. meccse. Bár gólt is szerzett, végül egykori csapatátó,l a New York Rangerstől szenvedett a Los Angeles vereséget. A torontói vezetőgólra három detroiti volt a válasz, a Red Wings 2016. április 2-a óta először tudta legyőzni a kanadai csapatot.

Eredmények, péntek

Vancouver Canucks-San Jose Sharks 4-3 - hosszabbítás után

Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 4-5 - hosszabbítás után

New Jersey Devils-Dallas Stars 5-2

New York Rangers-Los Angeles Kings 4-2

Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 3-1

A szombat szenzációja az NHL 100. születésnapjára tervezett Ottawa-Montreal meccs volt, amelyet Ottawában, szabadtéren, a Deys Arenaban rendeztek az NHL 100 Classic kereteiben. 1917. december 19-én rendezték az első NHL-meccset, amelyet az eredeti Senators franchise, valamint a Canadiens között zajlott le. A modern érában 136-szor találkozott egymással a két csapat, és a Montreal 68-63-ra vezetett a meccs előtt. Most azonban Craig Anderson 28 védésének köszönhetően lenullázta ellenfelét ez volt a 40. shutoutja. A meccset mínusz 13 fokban nézte végig 33 959 néző, közte Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau is, aki fiával és a szurkolók által a Greatest NHL Moment-díjra választott Mario Lemieux-vel, no meg a Stanley Kupával fotózkodott.

A St. Louis Blues kapusa, Carter Hutton szenzációs teljesítményének köszönhetően 2-0-ra nyert a Winnipeg ellen. A 31 éves kapus 48 lövést fogott meg, ezzel klubrekordot állított fel, ennyi védése, kapott gól nélkül még senkinek sem volt a Blues történetében. A Philadelphia gyenge sorozata után megtáltosodott, sorozatban hatodik meccsét nyerte, ez pedig az idei szezon második leghosszabb győzelmi sorozata. A Washington hosszabbításban nyert 3-2-re az Anaheim ellen, a győztes gólt Alekszandr Ovecskin szerezte, akinek ez volt a 21. overtime-gólja, és a 99. győztes gólja, ez utóbbiban az örökrangsor 9. helyére jött fel. Jaromir Jágr 135-tel vezet.

A Tampa második harmad után 4-1-re vezetett már, az utolsó harmador a Colorado nyerte 4-2-re, így izgalmas végjátéko volt. Nyikita Kucserov megszerezte 23. gólját, Anton Stralman duplázott a Boltsban. A másik oldalon Gabriel Landeskog 3 gólt ütött, 2 gólpasszt adott. A Tampa védője, Mihail Szergacsev már 5. győztes gólját ütötte, újonc védőként eddig negyedik legtöbb ilyen találata van az NHL százéves történetében. Csapat pedig franchise rekordot döntött azzal, hogy ilyen gyorsan (32 meccsen) még sosem érte el az 50. pontot.

Az Edmonton 46 lövéséből összejött a győzelem a Minnesota ellen, Cam Talbot visszatért a kapuba. Mats Zuccarello hosszabbításos góljával és Henrik Lundqvist 33 védésével verte a Rangers a Bostont. Az Islanders Jordan Eberle góljával nyert a hosszabbításban a Los Angeles ellen, John Tavares 1+2-vel zárt. Anze Kopitar is eldönthette volna a Kings javára, de hatalmas lehetőségét Thomas Greis kapus nagyszerű védéssel akadályozta meg. A Pittsburgh-ben Sidney Crosby és Jevegnyij Malkin is gólt ütött az Arizonának. A nashville-i Pekka Rimne 32 védésével nullázta le a Predators a Calgaryt, a finn 46-odszor nem kapott gólt.

Eredmények, szombat

Calgary Flames-Nashville Predators 0-2

Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 5-6

Washington Capitals-Anaheim Ducks 3-2 - hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Pittsburgh Penguins 2-4

Carolina Hurricanes-Columbus Blue Jackets 2-1

St. Louis Blues-Winnipeg Jets 2-0

Ottawa Senators-Montreal Canadiens 3-0

New York Islanders-Los Angeles Kings 4-3 - hosszabbítás után

Philadelphia Flyers-Dallas Stars 2-1 - hosszabbítás után

Boston Bruins-New York Rangers 2-3 - hosszabbítás után

Minnesota Wild-Edmonton Oilers 2-3

A Winnipeg négy góljára egyszer sem tudott válaszolni a St. Louis, Jets finn csatára, Patrik Laine lett az idei szezonban az első hokis, aki eljutott 10 emberelőnyös gólig. Patrick Kane két gólt ütött a Minnesotának, ezzel a csatár 299-nél megelőzte a klubrangsor ötödikjét, Dennis Hullt. A Blackhawks öt meccse veretlen, 11 meccse pedig pontszerző. Sam Benett egymaga verte meg a Vancouvert. A Calgary fiatal csatára egy gólt ütött, három gólpasszt adott. Ez volt pályafutása második négypontos meccse. Az újonc Vegas Golden Knights hazai közönség előtt három góllal verte a Floridáz az, ezzel a Csendes-óceáni csoport élére ugrott.

Eredmények, vasárnap

Vegas Golden Knights-Florida Panthers 5-2

Vancouver Canucks-Calgary Flames 1-6

Chicago Blackhawks-Minnesota Wild 4-1

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 4-0

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7113509189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása