NHL 24 Hungary

Connor McDavidnél csak Great One tett ennél nagyobbat

2018. február 06. 11:20 - Denis Potvin

Az Edmonton kiütötte a ligaelsőt, az Oilers 6-2-re verte a Tampát az NHL legutóbbi játéknapján. A 21 éves hokisnak pályafutása 178. mérkőzésén először sikerült négy gólt ütnie, emellett volt egy gólpassza is. McDavid ebben az idényben Patrice Bergeron (Boston Bruins, január 6.) és Alekszandr Ovecskin (Washington Capitals, október 7.) után a harmadik játékos, aki egy találkozón négyszer is gólt ütött.

dvu1xyhwsaaa0fg.jpg

Ráadásul McDavid, olyat tett, amire korábban csak a Great One, azaz Wayne Gretzky volt képes, McDavidnél fiatalabb korában csak Gretzky volt képes ennyi gólt ütni egy meccsen. Igaz, azt hatszor is. McDavid 2012 óta az első edmontoni hokis, aki ilyen eredményes volt. Akkor Sam Gagner a Chicago ellen négyszer talált be és négy gólpasszt is adott.

Nashville úgy nyert hosszabbításban a New York Islanders vendégeként, hogy 42.2 másodperccel a dudaszó előtt egyenlített Roman Josi révén a harmadik harmadban.

A Toronto gólzáporos mérkőzésen, a harmadik harmadban három gólt ütve hagyta állva az Anaheimet. A Maple Leafs a szezonban eddig a legtöbb minimum hétgólós meccsén van túl, ez volt az ötödik a sorban. A hazai csapatban William Nylander és Auston Matthews is 2 góllal és gólpasszal zárt, az Anaheimben Corey

A Dallas Martin Haznal győztes góljával győzte le a New York Rangerst, Tyler Seguin sorozatban harmadszor ütött gólt, a Stars mind a hármat meg is nyerte

Egy picit visszakanyarodva a múlt héthez. Jevgenyij Malkin lett a hét első számú csillaga, miután 3 meccsen 6 gólt ütött és 8 pontot hozott össze. A második a Florida kapusa Harri Sateri lett, három meccsen három győzelemmel, mindössze 1,67-es kapott gól átlaggal. A harmadikat pedig a Las Vegas csatára, Reilly Smith érdemelte ki, 4+1-es mutatóval.

Eredmények:

Edmonton Oilers-Tampa Bay Lightning 6-2

New York Islanders-Nashville Predators 4-5 - hosszabbítás után

Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 7-4

Dallas Stars-New York Rangers 2-1

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9713639010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása