NHL 24 Hungary

A chicagói Jonathan Toews a szezon első triplázója

2018. október 07. 09:48 - Denis Potvin

NHL alapszakasz, 3-4. nap összefoglaló

Megvan Rod Brind’Amour első sikere edzőként a Carolina kispadján, amely Columbusban vezette győzelemre csapatát. Sebastian Aho és Michael Ferland gólt is ütött, gólpasszt is adott. Curtis McElhinney kiválóan védett: 12+10+9. Ezek voltak a védéseinek a száma a három harmad során a Cannes kapujában. A Carolinában Svecsnyikov lett a franchise harmadik legfiatalabb játékosa (Jeff Skinner és Paul Lawless után), aki pontot szerzett.

1046809704_slide.jpg

Vereséggel kezdte a szezonját a Los Angeles Kings, amely hazai pályán hosszabbítás után a San Jose Sharkstól kapott ki. A kaliforniai klub legutóbbi öt idénynyitójából négyet elveszített. A Kingsben jégre lépett Ilja Kovalcsuk, aki ezt megelőzően legutóbb a 2012/13-as szezonban játszott az NHL-ben. A meccset a hosszabbításban az amerikai Kevin Labanc döntötte el a hosszabbításban. A 22 éves játékos negyedik szezonját kezdte a Sharksban, eddig 20 gólja és 41 gólpassza van 134 NHL-meccsen.

Szombaton a Global Series nyitotta a meccsek sorát. A svédországi Göteborgban a New Jersey és az Edmonton találkozott egymással és Martin Brodeur korongbedobás után a Devils Kyle Palmieri és Travis Zajac 2-2 góljával simán nyert az Oilers ellen. A kanadaiaknál Connor McDavid két gólpassza is kevés volt. A 12 044 néző előtt lezajlott meccs a 11. NHL-meccs volt Svédországban, az első Göteborgban.

A Dallasban Tyler Seguin és Jamie Benn volt a két duplázó. A Stars a 2010–11-es szezon óta nem kezdte két győzelemmel a szezont. Benn három pontot hozott össze ezzel túljutott 600. NHL-ponján. Carter Hutton, a Buffalo kapusa 43-szor védett jól a New York Rangers ellen, Conor Sheare ütött két gólt. Az Ottawában is akadt egy kétgólos, Thomas Chabot, aki eldöntötte a Toronto elleni rangadót. A védő erejéből még egy gólpasszra is futotta.

J.T. Miller és Nyikita Kucserov is betalált a szétlövésben ezzel nyerte a Tampa a floridai rangadót. 2-2-ig tartotta a lépést a New York Islanders az esélyesebb Nashville-lel szemben, akkor viszont jött a kétgólos Viktor Arvidsson és megnyerte a Predatorsnak. Meglepően könnyen nyert a Pittsburgh otthonában a Montréal. Paul Byron kétszer is betalált, gólpasszt is adott. Ezzel a Canadiens először nyert a szezonban, a Penguins elleni ötmeccses nyeretlenségi szériája ért véget.

A Chicago Jonathan Toews hosszabbításban elért góljával verte idegenben a St. Louist, a Blackhawks kapitánya szerezte az idény első mesterhármasát, ez volt az ötödik triplája az alapszakaszban. Sétlövésből van meg a Las Vegas első sikere. A büntetőpárbajban Erik Haula gólja döntött, Max Pacioretty első gólja is összejött a Golden Knightsban. Egyetlen gól szúletett Arizonában, amelyet az újonc Max Comtois ütött, az Anaheim kapujában John Gibson 41-szer védett. A Ducks hat év után kezdett két győzelemmel. A Colorado Colin Wilson két góljával és Szemjon Varlamov 35 védésével verte simán a Philadelphiát.

Megszületett Bill Peters első győzelme a Calgary kispadján, méghozzá egy parádés, 11 gólos meccsen, a Flames ebből hetet vállalt. A hazaiaknál Elias Lindholm ütött két gólt, mellette Mark Giordano és Jonathan Gaudreau jutott el három pontig. Matthew Tkachuk négy gólpasszt vállalt. A Vancouverben élete második NHL-meccsén is eredményes volt Elias Pettersson, a tavalyi draft 5. választottja, most két gólt ütött, gólpasszt is adott, két meccsen 3+2-nél jár.

Alapszakasz, 3. nap

Alapszakasz, 4. nap

  • New Jersey Devils-Edmonton Oilers 5-2
  • Dallas Stars-Winnipeg Jets 5-1
  • Buffalo Sabres-New York Rangers 3-1
  • Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 3-5
  • Tamp Bay Lightning-Florida Panthers 2-1 – szétlövéssel
  • New York Islanders-Nashville Predators 3-4
  • Pittsburgh Penguins-Montréal Canadiens 1-5
  • St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 4-5 – hosszabbítás után
  • Minnesota Wild-Vegas Golden Knights 1-2 – szétlövéssel
  • Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 0-1
  • Colorado Avalanche-Philadelphia Flyers 5-2
  • Calgary Flames-Vancouver Canucks 7-4
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5214286619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása