NHL 24 Hungary

A New York Rangers elindult az újjáépülés útján

2018. március 01. 15:10 - Denis Potvin

Az biztos, hogy a ligaelső Tampa hazai veresége a keleti utolsó Buffalótól volt a nap meglepetése, de a nap meccsét Vancouverben játszották, ahol 11 gólos, hosszabbításos találkozón nyert a New York Rangers. Az a Rangers, amely elindult az újjáépítés útján, hiszen a téli átigazolási szezonban olyan játékosokon adott túl, mint Rick Nash, Ryan McDonagh, vagy J.T. Miller. Az újonnan, a Tampából érkezők közül Namestnyikov már gólt is ütött, végül a Rangers nyerni tudott a hasonlóan pocsék szezont futó Canucks otthonában.

925696808_slide.jpg

Gyilkos első harmad volt a maga öt góljával úgy, hogy a Rangers a 13. percben már 3-0-ra vezetett. Kevin Hayes már a 82. másodpercben gólt ütött, nem sikerült felszabadítani a hazai védők a New York-i pedig a kapu mögül húzta be. 43 másodperc telt el és Jimmy Vesey ért bele jól Neal Pionk kékvonalas bombájába. Majd megint egy megpattanó lövés hozta Hayes második gólját. Le is kapták az öt lövésből három gólt kapo Jacob Markströmöt.

A fiatal Brock Boeser 28. góljával szépített a Vancouver, nagyon üres hagyták az újoncot. Majdnem emberhátrányos góllal hózhatott volna el a Rangers, de Hayes ziccere kimaradt, Bo Horvat pedig az ellentámadás végén, emberelőnyből az üresen maradt kapura nem hibázott.

A meccs felénél érte utol a Vancouver az ellenfelét, Daniel Sedin bombája talált utat. Aztán ismét egy eladott korong, amellyel most Vlagyiszlav Namestnyikov lépett ki és első New York-i meccsén első gólját, korábban első asszisztját szerezte. A harmadik harmadban jét és fél perc alatt majdnem eldőlt minden. Előbb Nyikolaj Goldobin éppen az emberelőny lejárta után lőtt szép gólt egy szépen kijátszott akció végén, de Mika Zibanejad egy csodás akció végén megint a vendégeket juttatta előnyhöz.

Már csak 46 másodperc volt hátra a meccsből, amikor a hazaiak a kapust is lehozták, és jött megint Boeser. Két húzás után szépen bombázta be. A hektikus meccs hektikusan is zárult le a hosszabbításba. A vendégektől Ryan Spooner cikázott át a vancouveri védelmen, majd John Gilmour lehetetlen szögből lőtte a győztes gólt, ezzel ő lett a klub történetének első újonc hátvédje, aki a hosszabbításban meccset döntött el. A gólban bizony vastagon benne volt a csereként beálló Anders Nilsson kapus.

A másik oldalon viszont sokat köszönhettek Henrik Lundqvistnak, aki szezoncsúcsot jelentő 50 védéssel zárt, büszkén is mondta a meccs után: „Jó érzés nyerni, itt ülni és mosolyogni. Fáradt vagyok, de ha nyerünk, nem érdekel a fáradtság." A Rangers hét vereség után tudott végre nyerni.

A St. Louisban Alex Pietrangelo a 600. meccsét játszotta. A Coloradóban játszó Nathan McKinnon két pontot ért el a Calgary ellen, pályafutása során először lépte túl a 70 pontos határt 2013 1/1-ese.

  • Montreal Canadiens-New York Islanders 3-1
  • Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 1-2 - hosszabbítás után
  • St. Louis Blues-Detroit Red Wings 2-1
  • Colorado Avalanche-Calgary Flames 5-2
  • Vancouver Canucks-New York Rangers 5-6 - hosszabbítás után
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7613708090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása