NHL 24 Hungary

Visszavonulnak a Sedin-ikrek

2018. április 03. 12:49 - Denis Potvin

A szezon végén befejezik pályafutásukat a Vancouver Canucks svéd sztárjai, a Sedin-ikrek, Daniel és Henrik. A 37 éves testvérpár az 1999-es amatőr játékosbörze második és harmadik választásával került a kanadai klubhoz, ahol teljes NHL-es pályafutásukat, 17 szezont töltöttek el egy sorban játszva.

sno5knvl.jpg

Klubjukkal 2011-ben volt egy elveszített Stanley Kupa-döntőjük, míg 2006-ban a svéd válogatottal Torinóban olimpiai aranyérmet nyertek. Utolsó hazai mérkőzésüket csütörtökön, az Arizona Coyotes ellen játsszák, míg a búcsú szombaton, az Edmonton Oilers otthonában lesz.

Daniel Sedin eddig 1303 meccsen lépett jégre, ahol 391 gólt ütött és 647 gólpasszt adott, 1038 pontnál tart. Henrik Sedin 1327 meccsnél jár, neki 240 gólja és 828 gólpassza, azaz 1068 pontja van.

Kedd hajnalban a Minnesota is továbbjutott, így már tíz csapat neve ismert, amely ott lesz a rájátszásban. Keleten a Washington megnyerte a Mertropolitant, a Pittsburgh is továbblépett, A Boston és a Tampa még harcol a Atlantic első helyéért, a Bruins két ponttal áll jobban, és még négy meccse van hátra szemben a Litghtnin három meccsével, a Toronto is ott lesz, amely 2004 után először jutott el 103 pontig, ha még ezen is sikerül túltenni, az lesz minden idők legjobb torontói alapszakasza.

Ebből a konferenciából a Columbus, a Philadelphi, valamint a New Jersey juthat még tovább. A Florida maradt még esélye, de a Panthers éppen a vonal alatt van, öt pont hátránya a Devilsszel szemben és négy meccs van még.

Nyugaton Nashville, a Winnipeg és a Minneosta jutott már tovább a Cenrtalból, a Las Vegas és a San Jose a Pacificből. A fennmaradó meccseken nagy harc lesz a maradék helyekért. Los Angeles most 96 pontos és két meccse van, az Anaheim 95-tel áll és három meccse lesz még. A Colorado van még a vonal felett 80 meccsből 93 ponttal. A St. Louisnak maradtak esélyei, a Dallasnak már csak matematikai esélyei maradtak.

  • Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-0
  • Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 5-2
  • Ottawa Senators-Winnipeg Jets 5-6
  • Florida Panthers-Carolina Hurricanes 3-2
  • St. Louis Blues-Washington Capitals 2-4
  • Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 3-1
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9513802418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása