NHL 24 Hungary

Meg van John Tavares első torontói mesterhármasa

2018. október 08. 11:33 - Denis Potvin

NHL alapszakasz, 5. nap

Mindössze három meccset játszottak vasárnap az NHL alapszakaszának 5. napján, de nem volt okuk panaszra a nézőknek. A három meccsen 32 gól esett (hárommeccses napokon 1946 óta nem volt ilyen). A Carolina és a Chicago otthonában 13-13. John Tavares az első mesterhármasát ütötte új csapatában, az orosz Andrej Svecsnyikov – az idei draft 1/2-ese – pedig az első NHL-gólját.

do9do_nuwaaltwl.jpg

Őrült meccset játszott egymással a hazai szezonnyitóján a Chicago és a Toronto egymással. Mind a három harmadban volt egy rohanás, amikor a nézők csak kapkodták a fejüket. Az elsőben kereken kilenc percnél Jonathan Toews indította el a gólgyártást, majd 5:43-mal később már 2-2-re álltak. Aztán a második harmadban 4. percében ütötte Tavares az első gólját, három és fél perccel később, pedig a másodikat, közte John Hayden szépített. Tavares mesterhármasa 49:29-nél jött, Patrick Kane heroikus csatában hozta vissza a Blackhawks-t. Az utolsó másfél percben 55 másodperc alatt három gól. A hosszabbításból pedig 19 másodperc telt el, amikor Morgan Rielly eldöntötte a meccset. Auston Matthews 4 pontot szerzett, a hazaiaknál Duncan Keith és Henri Jokiharju is 3-3 gólpasszt adott. Hatalmas meccs volt, amely előtt a nem rég elhunyt Stan Mikitára emlékeztek.

Két harmadon át igazságosan megosztoztak a csapatok a gólokon Raleigh-ben. A Carolina és a New York Rangers is 4-4 alkalommal talált a kapuba. A Rangers kezdett jobban, már a 49. másodpercben vezetett, sőt 2-0, majd 3-2 és 4-3 és 5-4 is volt a javukra. Aztán az utolsó harmadban beindult a Hurricanes, és 14 perc leforgasáa alatt négyszer mattolták a bolgár születésű Alekszandar Georgijevet. A Carolinában Jordan Staal, Justin Williams és Warren Foegele jutott el három pontig. A Rangersben Chris Kreider és Jimmy Vesey ütött két gólt. A Rangers az egyike annak a három csapatnak, amely még nulla ponttal áll.

Ilja Kovalcsuk az első két pontját szerezte az NHL-be visszatérése után, ez volt a 400. és a 401. pontja, a Los Angeles Ale Iafallo két góljával győzte le a Detroitot.

NHL alapaszakasz, 5. játéknap

Carolina Hurricanes-New York Rangers 8-5

Chicago Blackhawks-Toronto Maple Leafs 6-7 - hosszabbítás után

Los Angeles Kings-Detroit Red wings 4-2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8814288819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása