NHL 24 Hungary

Idén a Torontóra kell nagyon figyelni

2018. október 16. 13:32 - Denis Potvin

NHL alapszakasz, 13. játéknap

Arra számítani lehetett, hogy John Tavares érkezése sokat fog majd lendíteni a csapat szekerén. Az is életszerűnek tűnt a tavalyi szezonban kiválóan teljesítő Mitchell Marner-Auston Matthews, 21 éves csatárpár idén még rá tesz egy lapáttal. Ehhez jött még a legutóbbi idényben 46 gólpasszig jutó Morgan Rielly idei zseniális szezonkezdete, no és persze a kispadon Mike Babcock remek munkája. Az eredmény: Hét meccsből hat győzelem és az Atlantic-divízió első helye.

cut_1_4.jpg

Még két hete szombaton az Ottawa 5-3-ra nyert a Toronto otthonában, azóta viszont öt meccse kifogástalanul szerepel a csapat. 7-6 a Chicago, 7-4 a Dallas, 5-3 a Detroit és 4-2 a Washington otthonában, kedd hajnalban pedig 4-1 megint otthon a Los Angeles ellen. Sorozatban öt győzelem, 27 ütött és 16 kapott gól. A védő Rielly 2+8-cal, a csatár Marner 3+6-tal, Matthews 7+5-tel, Tavares 5+5-tel, míg Kasperi Kapanen 4+4-gyel zárta ezt az öt meccses etapot.

Nem is csoda, hogy minden mezőnyjátékos mutatóban jelenleg torontói az első. A pontlistát Matthews vezeti 16 ponttal, Rielly a második (13), Tavares holtversenyben a harmadik (11). A góllövőlistán is Matthews az első 10 góllal, itt tavaras hattal holtversenyben a harmadik. Míg a legtöbb asszisztja Riellynek van (10), marner a harmadik (7). Auston Matthews két gólpasszt adott a Kings elleni meccsen, ezzel ő lett a liga történetében az ötödik olyan játékos, aki a szezonban az első hét mérkőzésén mindig legalább két pontot termelt. Íme a többiről a statisztika

  • 12 meccs: Mario Lemieux (Pittsburgh, 1992)
  • 8 meccs: Kevin Stevens (Pittsburgh, 1992)
  • 7 meccs: Wayne Gretzky (Edmonton, 1983)
  • 7 meccs: Mike Bossy (New York Islanders, 1984)
  • 7 meccs: Auston Matthews (Toronto, 2018)

Amúgy meglepetésre a Metropolitant meglepetésre a Carolina vezeti, A Pittsburgh-nek négy meccseből, a Washingtonnak ötből van mindössze öt pontja. Nyugaton a Nashville és az Anaheim a két csoportelső, meglepő a Las Vegas és Minnesota eddig rossz szezonkezdete, mindketten csoportutolsók. A Detroit megint nagy verést kapott, a Montreal góllal ünnepelte 1000. meccsét Tomas Plekanec.

NHL alapszakasz, 13. játéknap

  • Toronto Maple Leafs-Los Angeles Kings 4-1
  • Montreal Canadiens-Detroit Red Wings 7-3
  • Ottawa Senators-Dallas Stars 4-1
  • Nashville Predators-Minnesota Wild 4-2
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5114304939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása