NHL 24 Hungary

Ovecskin 600 gólos lett

2018. március 13. 11:12 - Denis Potvin

Megszerezte 600. gólját Alekszandr Ovecskin, a Washington orosz hokias a Winnipeg 3-2-es legyőzéséből két góllal vette ki a részét. A 32 éves csatár az NHL történetének huszadik játékosa, aki elérte ezt az álomhatárt, ezen belül ő a negyedik, akinek kevesebb mint ezer mérkőzésre volt szüksége ehhez.

dyik-tdw0aep4jz.jpg

A 990. meccsén jégre korcsolyázó Ovecskin három legendát, Wayne Gretzkyt (718 mérkőzés), Mario Lemieux-t (719) és Brett Hullt (900) ért utol. Néhány érdekes statisztika még a jubiláló oroszról:

  • Az utolsó 100 gólját 189 meccsen ütötte, ez az ötödik leggyorsabb termés volt
  • Eddig hat olyan játékos volt (Gordie Howe (786/ DET), Steve Yzerman (692/ DET), Mario Lemieux (690/ PIT), Joe Sakic (625/ QUE/COL) és Bobby Hull (604/CHI), aki egy franchise-ban ennyi gólt ütött volna
  • A negyedik európai hokis (Jaromir Jágr, Teemu Selanne és Jarri Kurri után), aki elérte a 600. NHL-gólt.
  • Ovecskin 2005-ben mutatkozott be az NHL-ben. Az azóta karrierjüket kezdők közül senki nem ütött ennyi gólt. Sidney Crosby is 195-tel lemaradva követi, viszont pontban csak hat a különbség kettejük között (Ovecskin 1109, Crosby 1103)
  • Ovecskinnek 0,61 a meccs/gól mutatója, ez pedig az ötödik legjobb a liga eddigi történetében.

dx0krrjvoaaikva.jpg

Ha már dicsértük Ovecskint, tegyük meg ugyanezt Patrik Laine-vel is. A fiatal finn hokis valóban korszakos zseni lehet az NHL-ben, hiszen még a 20. születésnapja előtt megelőzte az egyik listán Wayne Gretzkyt, ami azért mindig komoly teljesítmény. A Winnipeg hokisa a 77. gólját ütötte, ezzel pedig eggyel lett több neki a 20 éves kora előtt, mint volt a Great One-nak.

dyidy5kwsaaoar9.jpg

Fontos jubileumhoz érkezett a Vegas Golden Knights kapusa, Marc-André Fleury is, aki pályafutása 400. győztes mérkőzésén védett a Philadelphia ellen. A 33 éves kanadai kapus, aki a Pittsburgh-gel háromszor nyert bajnoki címet, 38 védéssel vette ki részét csapata 3-2-es sikeréből.

A rájátszásért küzdő Colombus Blues Jacketsben a svéd Alexander Wennberg egy gólt és három gólpasszt ért el a Montreal ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen, míg a Los Angeles Kingsben Jonathan Quick idénybeli negyedik kapott gól nélküli találkozóját hozta le a Vancouver 3-0-s legyőzésekor. Kapaszkodik a New York Rangers, Jimmy Vesey mesterhármasával verték a Carolinát, ez volt a fiatal Rangers-hokis első triplája. Ami a tabellát illeti, jelentősebb változás nem történt. Ez pedig az összefoglaló a Washington-Winnipeg rangadóról

  • New York Rangers-Carolina Hurricanes 6-3
  • Philadelphia Flyers-Vegas Golden Knight 2-3
  • Washington Capitals-Winnipeg Jets 3-2 - hosszabbítás után
  • Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 5-2
  • Florida Panthers-Ottawa Senators 3-5
  • Anaheim Ducks-St. Louis Blues 2-4
  • Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 3-0
  • San Jose Sharks-Detroit Red Wings 5-3
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8713735874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása