NHL 24 Hungary

Négy nap, rengeteg gól és újabb csodás rekordok

2017. október 24. 16:37 - Denis Potvin

Az ünnepi hétvégén összesen 29 meccset játszottak le, amelyeknek megvoltak a maguk győztesei és vesztesei. Akadtak olyan csapatok és játékosok, amik, illetve akik újabb rekordokat döntöttek. Csak címszavakban: Las Vegas, Toronto, Tampa Bay, Alekszandr Ovecskin, Nic Hischier. Nézzük a divízió-elsőket: New Jersey, Tampa Bay, St. Louis, Los Angeles. A Pacificban a második a Vegas Golden Knights. Ez se semmi. Folytatás a hajtás alatt.

stamkos_1.jpg

16. JÁTÉKNAP

Elsősorban kapusának, Andrej Vaszilevszkijnek köszönhetően folytatta menetelését a Tampa Bay Lightning. A floridai csapat úgy nyert 2-0-ra a Columbus Blue Jackets vendégeként, hogy játékosai mindössze 23-szor lőttek kapura, míg a hazaiak 43-szor próbálkoztak, de az orosz kapus mindannyiszor hárított. A Lightning hat győzelemmel, valamint egy-egy rendes játékidős és hosszabbításos vereséggel kezdte a szezont. Legutóbb a 2003/04-es idényben rajtolt ilyen jól.

Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning 0-2

Arizona Coyotes-Dallas Stars 4-5     

Colorado Avalanche-St. Louis Blues 3-4    

Calgary Flames-Carolina Hurricanes 1-2    

Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 1-2 - hosszabbítás után

Ottawa Senators-New Jersey Devils 4-5 - hosszabbítás után

Boston Bruins-Vancouver Canucks 6-3     

New York Rangers-New York Islanders 3-4 - szétlövés után

Philadelphia Flyers-Nashville Predators 0-1

17. JÁTÉKNAP

Két vereség után ismét győzött a Washington Capitals, amely Alekszandr Ovecskin hosszabbításban ütött góljával nyert 4-3-ra a Detroit Red Wings vendégeként. Az orosz csatár pályafutása 20. hosszabbításos gólját ütötte, amivel egyedüli csúcstartóvá lépett elő ebben a mutatóban, éppen Jaromir Jágrt hagyta le.

Ugyancsak 4-3-ra, a hajrában szerzett góllal verte a vendéglátó Florida Panthersen a címvédő Pittsburgh Penguins, amely megszakítás nélkül harmadik meccsén nyert. Sikerében jelentős szerepe volt orosz légiósának, Jevgenyij Malkinnak is, aki egy gólt ütött, s egy gólpasszt adott.

Detroit Red Wings-Washington Capitals 3-4 - hosszabbítás után

Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 3-4

Buffalo Sabres-Vancouver Canucks 2-4

New Jersey Devils-San Jose Sharks 0-3

Winnipeg Jets-Minnesota Wild 4-3

Anaheim Ducks-Montreal Canadiens 6-2

18. JÁTÉKNAP

Ismét súlyos vereséget szenvedett a címvédő Pittsburgh Penguins ezúttal az első Tampa Bay Lightning vendégeként 7-1-re maradt alul. Megint remekelt Nyikita Kucserov, aki két gólt ütött és egy gólpasszt adott. Az orosz csatár tíz találatával holtversenyben vezeti a góllövőlistát, csapata eddigi kilenc meccséből nyolcszor volt eredményes. A Penguins viszont nem először szenvedett kiütéses vereséget az új idényben, ugyanis alig több mint két hete Chicagóban 10-1-re kapott ki. Tovább folytatta jó szereplését az NHL új csapata, a Vegas Golden Knights, amely hosszabbításban 3-2-re múlta felül a vendég St. Louis Blues gárdáját, így eddigi hét találkozójából hatot megnyert.

Vegas Golden Knights-St. Louis Blues 3-2 - hosszabbítás után

Calgary Flames-Minnesota Wild 2-4

Arizona Coyotes-Chicago Blackhawks 2-4

Dallas Stars-Carolina Hurricanes 4-3

Washington Capitals-Florida Panthers 1-4

Columbus Blue Jackets-Los Angeles Kings 4-6

Boston Bruins-Buffalo Sabres 4-5 - hosszabbítás után

Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 6-3

Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 7-1

New York Islanders-San Jose Sharks 5-3

Philadelphia Flyers-Edmonton Oilers 2-1

New York Rangers-Nashville Predators 4-2

19. JÁTÉKNAP

A Vancouver Canucks főként a svájci Sven Bärtschi két góljával nyert Detroitban, a Red Wings sorozatban negyedszer kapott ki.

Detroit Red Wings-Vancouver Canucks 1-4

20. JÁTÉKNAP

A San Jose Sharks 4-1-re győzött a New York Rangers vendégeként  A Rangers tizedik mérkőzésén a nyolcadik vereségét szenvedte el, a hatodikat a rendes játékidőben. A Los Angeles egy góllal alulmaradt Torontóban, a Kings másodszor kapott ki a szezonban, de először a rendes játékidőben, hét meccsen maradt pontszerző, amellyel franchise-rekordot állított be, 1995-ben volt legutóbb ilyen. A Maple Leafs kilencedik meccsén hetedszer nyert. A torontóiak dán kapusa, Frederik Andersen 36 védéssel segítette győzelemhez csapatát.

New York Rangers-San Jose Sharks 1-4

Toronto Maple Leafs-Los Angeles Kings 3-2

Nézzük az elmúlt négy nap tobábbi legfontosabb történéseit:

Erik Karlsson a legtöbb gólpasszt adó és a legtöbb pontot elérő a ligában, egészen 2009 óta, amikor a svéd hátvéd karrierje elkezdődött.

A Los Angeles Kings 22 éves rekordot döntött meg azzal, hogy a szezon kezdete óta már a hetedik meccsen pontszerző

Bár Nyikita Kucserov pontrekordja megszakadt, de Steven Stamkosszal együtt már kilenc meccse pontszerzők és ilyen duó még sosem volt a Tampa történetében. Stamkoks ráadásul pályafutása 113. emberelőnyös gólját ütötte, így már le is hagyta a korábbi klubelső Vincent Lecavaliert.

És a Las Vegas, amely már biztosan az NHL aranykövébe fog bekerülni azzal, hogy újonc franchise-ként az első hét meccséből hatot megnyert. Reilly Smith is ide tartozik, hiszen a St. Louis elleni1 góljával és 2 asszisztjával a negyedik három pontos meccsét érte el ebben a szezonban.

Cjris Stewart a Minnesota történetének harmadik olyan játékosa lett – Andrew Brunette és Pavol Demitra után – aki az első hat meccsén pontszerző tudott lenni, Stewart a Calgarynak ütött góljával 6+2-nél tart.

A Dallas sorozatban negyedszer nyert az élete első kétgólos meccsét produkáló Tyler Pitlick közreműködésével. Derick Brassard (2-1—3), Mark Stone (2-1—3) és Erik Karlsson (0-3—3) is három ponttal járult hozzá az Ottawa Toronto elleni 6-3-as sikerében.

Jaromir Jágr 1924. meccsét játszotta ezzel utolérte az örökrangsor második helyén álló Gordie Howe-t.

Henrik Lundqvist még szombaton a 407. győzelmét érte el, ezzel a 9. helyre jött fel az örökrangsorban, Glenn Hall-t érte utol. Barry Trotz az 1450. meccsén állt a kispad mögött, amelynél több csak öt edzőnek van az NHL-ben. Henrik Sedin a 786. gólpasszát adta, íme a három legtöbb asszisztot jegyző, svéd születésű játékos:

  • 878 – Nicklas Lidstrom
  • 786 – Henrik Sedin
  • 785 – Mats Sundin

Nico Hischier pályafutása első két gólját ütötte még pénteken, a New Jersey pedig 2002 óta először kezdte 6-1-0-val a szezont. A csapat újonc védője, Will Butcher hét meccsen kilenc gólpasszt adott eddig, és újonc játékos 1917 óta nem indította így az idényt. Patrice Bergeron az ötödik bostoni lett, aki eljutott a 900 meccsig.

Patrick Marleau a 99. győztes gólját ütötte, amellyel a 8. az NHL történetében. Kilencből hetet nyert eddig a Toronto, ez pedig korábban csak hétszer sikerült a klub történetéven, legutóbb 1993-ban, akkor kilencből kilenc jött össze. Steven Stamkos lett a hét legjobbja, 2 gól és 11 pont jött neki össze. A második Nyikita Kucserov, a harmadik Logan Couture.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9513068248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása