NHL 24 Hungary

Dudaszós góllal lett klubrekord

2017. október 30. 10:42 - Denis Potvin

A hétvégén minden egyes napra jutott egy szenzáció, amelyre érdemes visszaemlékezni. Még szombat hajnalban a Las Vegas folytatta eddigi zseniális sorozatát, ráadásul egy nem mindennapi, 7-0-s győzelemmel. Vasárnap aztán egy olyan győzelmet produkált a klubrekordot beállító Los Angeles, ami azért elég ritka a jégkorongban. Hétfő hajnal maradt a Pittsburgh negatív szenzációja, idén már harmadszor kapott hét, vagy annál több gólt. Nézzük a részleteket.

lagol.jpg

Sorra dőlnek a rekordok, amelyeket a Golden Knights felállít. Az már korábban megvolt, hogy így újonc csapat még nem kezdte az idényt, most ehhez két újabb rekord jött. A harmadik olyan klub lett – az 1917-es Toronto Arenas és a szintén 1917-es Montreal mögött – amely első hét hazai meccséből hatot, vagy annál többet megnyert. Az 1927-es New York Rangers és az 1979-es Edmonton után, amely ötmeccses győzelmi szériát mutat be, szintén újonc csapatként. Érdekesség, hogy a hét gólt hét különböző játékos ütötte, öten is két pontot értek el, Oscar Dansk pedig 32 védéssel a klub első shutoutjának a birtokosa lett. A Columbus is fracnhise rekordot döntött azzal, hogy az első tíz meccsből 14 pontot gyüjtött össze.

24. JÁTÉKNAP

Vegas Golden Knights-Colorado Avalanche 7-0

Columbus Blue Jackets-Winnipeg Jets 2-1 - hosszabbítás után

New Jersey Devils-Ottawa Senators 5-4 - szétlövéssel

Carolina Hurricanes-St. Louis Blues 1-2

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 1-2

Calgary Flames-Dallas Stars 1-2

Az egyik legérdekesebb jelenet a hétvégéről a Los Angeles-i Tyler Toffoli győztes gólja, amelyet 0,4 másodperccel a hosszabbítás vége előtt engedett el, és 0,1 másodpercnél haladt át a korong a gólvonalon. Erre mondják azt, hogy ez valóban az utolsó pillanatban esett. A másik vendéggólt is Toffoli szerezte, a kaliforniai csapat ezzel beállította klubrekordját, csak az 1980/81-es szezont tudta ilyen jól kezdeni: a Kings 9 győzelemmel, egy hosszabbításos és egy sima vereséggel áll. Tuukka Rasknak, a Boston kapusának ez volt a 400. NHL-mérkőzése.

Megszakadt a Nyikita Kucserov, Steven Stamkos páros menetelése. 12 meccs után nem szereztek pontot, de így is az NHL történetének a negyedik csapattársai lettek, aki tizenkettő, vagy annál több meccsen pontszerzők voltak. Íme az elitlista:

  • Phil Esposito, Bobby Orr (Boston, 1973/74) 15 meccs
  • Dmitrij Kvartlanov, Joe Juneau (Boston, 1992/93) 14 meccs
  • Kevin Steven, Mario Lemieux, Ron Francis (Pittsburgh, 1992/93) 12 meccs (Stevensnek 13 meccsig tartott)

New Jersey az 1993-as eredményességét állította be (8-2-0) szombaton a nyolcadik győzelme is összejött. Taylor Hall 3+10-nél, Will Butcher 11 gólpassznál jár. Philip Danault 2+2-vel nyert a Montreal a New York Rangers ellen, de a Canadiens még mindig a főcsoport utolsó helyén áll. A másik utolsó, az Arizona a 11. meccsén sem tudta megszerezni első győzelmét. A Detroit sorozatban 12. meccsén győzte le a Floridát. John Tavares klasszikus mesterhármasával nyert az Islanders, a csapatkapitánynak ez volt a második ilyen triplája karrierje során, a klub történetének harmadik játékosa Mike Bossy és Zigmund Palffy után, aki erre képes volt.

25. JÁTÉKNAP

Buffalo Sabres-San Jose Sharks 2-3

Boston Bruins-Los Angeles Kings 1-2 - hosszabbítás után

Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 2-4

Montreal Canadiens-New York Rangers 5-4

Tampa Bay Lightning-Anaheim Ducks 1-4

Florida Panthers-Detroit Red Wings 2-3 - szétlövés után

New Jersey Devils-Arizona Coyotes 4-3

St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 4-1

Nashville Predators-New York Islanders 2-6

Minnesota Wild-Pittsburgh Penguins 2-1

Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 6-3

Edmonton Oilers-Washington Capitals 2-5

Hétfő hajnalban pedig következett a nagy bajnokverés, ebben az idényben már harmadszor. A Pittsburgh október 5-én a Chicagótól 10-1-re, október 21-én a Tampától 7-1-re, most pedig a Winnipeg ellen megint 7-1-re kapott ki.

Az első harmadban Blake Wheeler mesterhármast ütött, ezzel a klub történetében az első játékos, akinek egy tripla az első húsz percben összejön. Arról nem is beszélve, hogy mindez 4:20 perc alatt sikerült. A vendégek kétszeres Stanley Kupa-győztes kapusát, Matt Murrayt a 19. percben le is kellett kapni, miután kilenc lövésből négy gólt kapott, helyére a most debütáló Casey DeSmith állt. A Winnipegben élete negyedik NHL-meccsén első gólját szerezte Claude Lemieux fia, Brendan Lemieux.

Szétlövésben nyert az Anaheim és Ryan Millernek ez volt az 58. ilyen sikere, ez a legtöbb az NHL-ben, őt Henrik Lundqvist (56) és Marc-Andre Fleury (53) követi.

26. JÁTÉKNAP

Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 3-4, szétlövés után

Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins 7-1

Calgary Flames-Washington Capitals 2-1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8613116870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása