NHL 24 Hungary

Van egy kapus, akinek harmadik meccse nem lehet gólt ütni

2017. november 15. 13:49 - Denis Potvin

Most nyolcat kapott a Las Vegas, az utolsó 10 meccséből csak négyet tudott megnyerni. Sidney Crosby gólpassza mentette meg a bajnokot, a Pittsburgh a hosszabbításban nyert Conor Sheary góljával. Csatárt cserélt egymással az Edmonton és a Los Angeles. Devan Dubnyknak harmadik meccse nem tudnak gólt ütni.

dopld2rwkaayqcm.jpg

Az Edmonton Connor McDavid három pontjával (2+1) és Ryan Nugent-Hopkins két góljával ütötte ki a Las Vegast. Ez azért is meglepő eredmény, mert az Oilers szerezte eddig a legkevesebb gólt a szezonban. A meccs előtt jelentették be, hogy Jussi Jokinen, aki a szezon előtt jött Floridából máris továbbáll és Michael Cammalleriért cserébe Los Angelesbe költözik.

Hiába vezetett a Buffalo 3-1-re, majd 4-3-ra is, mégis kikapott a hosszabbításban a Pittsburgh-től. Phil Kessel góljával az utolsó harmad 14. percében érte utol a bajnok a Sabrest, majd Corsby zseniális csuklója és Sheray győztes gólja. Kris Letang a 400. NHL-pontját szerezte. Hosszabbításban nyert a Columbus a Montreal otthonában. A győzelem kulcsa Szergej Bobrovszkij, a Blue Jackets kapusa, akinek volt egy hatalmas védése úgy, hogy a bot sem volt a kezében. Ahogy John Tortorella, a csapat edzője viccesen megjegyezte az NHL-győzelem kulcsa a kapus.

Jonathan Huberdeau hétfőn még nem edzett, most viszont két emberelőnyös gólt is ütött a Dallasnak, amelyben Jamie Benn jutott kettőig, a meccs meg szétlövésig, amelyet Vincent Trocheck billentett a Panthers javára. Roberto Luongónak 40 védése volt. Connor Hellebuyck 33 védésével nyert a Winnipeg, ahhoz képest, csak a második számú kapus, elég meggyőző a 9-1-2-es mutató. Remek formában van Devan Dubnyk is, aki mind a lövést megfogta a Philadelphia ellen, egymás után harmadszor nem kapott gólt, 109:05 perce és 103 lövés óta érintetlen a kapuja.

Hihetetlen gólváltás Nashville-ben, a második harmadban 13 és fél perc alatt hét gól esett, a Nashville 4-3-ra nyerte a játélrészt. A Los Angeles hiába vezetett 3:14-nél már 2-0-ra, a Vancouver a harmadik jarmad elejére megfordította a meccset.

Néhány statisztikai érdekesség

  • Kris Versteeg 2011-es produkciója után Huberdeau szintén 17 meccsen érte el a 20 pontot, ami a leggyorsabb a Florida történetében.
  • Letang 400. pontja 88 gólból és 312 asszsiztból jött össze, Paul Coffey után a Pittsburgh történetének második négyszáz pontos védője és a 12. játékosa.
  • Devan Dubnyk a harmadik kapus 1967 óta, aki három egymás utáni meccsen nem kapott gólt: Brian Elliott háromszor, Roberto Luongo kétszer.
  • A Los Angeles-i Anze Kopitar karriercsúcsnak számító kilenc meccse pontszerző
  • Az Edmonton 2013. december 5-e után ütött megint nyolc gólt.
  • Connor McDavid 18. három pluszos meccse volt, és 2015 óta ez a legobb harmadik Patrick Kane (21) és Nicklas Backström után (18) után.

Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres 5-4 - hosszabbítás után

Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 2-3

Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 1-2 – hosszabbítás után

Florida Panthers-Dallas Stars 4-3 - szétlövés után

Edmonton Oilers-Vegas Golden Knights 8-2

Nashville Predators-Washington Capitals 6-3

Minnesota Wild-Philadelphia Flyers 3-0

Winnipeg Jets-Arizona Coyotes 4-1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2313278245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása