NHL 24 Hungary

Végre az Arizonának is van alapjátékidős győzelme

2017. november 17. 10:43 - Denis Potvin

24 csapat lépett jégre az NHL péntek hajnali fordulójában. A nap híre, hogy több, mint egy hónap után született meg az Arizona első, hatvan perc alatt elért győzelme, amelyet a Montreal bánt, ráadásul hazai jégen. A Minnesota négy gólt ütött a Nashville elleni meccs utolsó hét percében. Anton Hudobin kiváló teljesítményével szakadt meg a Boston négymeccses nyeretlenségi sorozata. Gabriel Landeskog mesterhármast ütött, a előző játéknapon verekedésbe keveredő detroiti Luke Witkowski 10 meccses eltiltást kapott, Cam Atkinson pedig rövidesen 40,24 milliós, hétéves megállapodást ír majd alá rövidesen a Columbusszal. Szóval pörgött az élet az NHL-ben.

cut_1_1.jpg

Tíz gól esett az Isles-Canes meccsen mégsem volt duplázó, a New York-i Matthew Barzal három pontjával lett a legeredményesebb. A Carolina 1-3 után 4-3-ra fordított a második harmadban aztán kapott hármat a harmadikban. Csak a hosszabbításban esett gól Torontóba, az is 2,2 másodperccel a legvége előtt. William Nylander szerzett korongot a saját harmadában, kilépett, de elfogyott az ereje, de aztán a kapu mögött visszaszerezte a korongot, középre vitte és védhetetlenül bevágta. Frederik Anderson 42-szer védett, ebből nyolcat a hosszabbításban ez volt a szezonban a második shutoutja.

Az Arizona úgy nyert Montrealban, hogy a Canadiens 2-0-ra, majd 4-3-ra is vezetett, a Coyotes az utolsó harmadban fordított. Nem véletlen mondta Claude Julien, a hazaiak mestere a meccs után, hogy kínos ez a vereség, sőt sokkal kínosabb, mint frusztráló. Tovább száguld a Tampa Bay és kiváló csatársora. 32 pontjánál nincs több pillanatnyilag az NHL-ben, Steven Stamkos 2 gólig és 4 pontig, Nyikita Kucserov 1+2-ig jutott a meccsen. Stamkos 35 ponttal, Kucserov 17 góllal még mindig első a listán, mint ahogy a 27 védéssel már a 14. győzelménél tartó Nyikita Kucserov is. A meccs a 92 éves, gyanúsan magyaros nevű, 92 éves Cliff Zalay produkciójával kezdődött, a II. világháborús és koreai háborús veterán szájharmonikán adta elő az amerikai himnuszt.

Megint nyert a Pittsburgh, elég simán verte az Ottawát, még az első harmadban bemutatott Matt Murray védés volt a fordulópont, amellyel a Penguins aztán magához ragadta a kezdeményezést. A Nashville az 53. percig 4-2-re vezetett a Minnesota otthonában, de aztán 5:49 alatt négy gólt kapott, az utolsót már üres kapura. A Predsben Ryan Johansen (1+2), a Wildban Jared Spurgeon és Eric Staal (1+2) jutott el 3-3 pontig. Megszakadt Devan Dubnyk rekordja, a Minnesota kapusa már a 49. másodpercben gólt kapott, 195 perc és 5 másodperc, valamint 108 lövés után.

A Philadelphia már a 6. percben 2-0-ra vezetett, a Winnipeg a szétlövésben megfordította a meccset. Brayden Schenn duplájával nyert Edmontonban a St. Louis, az Oilersben már ott volt a frissen tradelt Mike Cammalleri. A Coloradőban Gabriel Landeskog NHL-es pályafutása első mesterhármasával (az egyik büntető volt), Nathan MacKinnon egy góllal és négy gólpasszal, Mikko Rantanen pedig egy góllal és három gólpasszal vette ki részét a Washington Capitals 6-2-es legyőzéséből.

A Las Vegas javított, az utolsó harmadban ütött három gólll nyert Vancouverben. A 38 esztendős floridai Roberto Luongo - aki az NHL-ben jelenleg a legidősebb kapus - profi karrierje során 74-edszer nem kapott gólt, ezúttal a San Joset nullázta le. A Boston négy vereség után először nyert, a Los Angeles viszont hazai jégen megszakítás nélkül ötödször kapott ki, erre utoljára 2008 októberében volt példa.

NHL, alapszakasz

  • New York Islanders-Carolina Hurricanes 6-4
  • Toronto Maple Leafs-New Jersey Devils 1-0 - hosszabbítás után
  • Montreal Canadiens-Arizona Coyotes 4-5
  • Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 1-3
  • Tampa Bay Lightning-Dallas Stars 6-1
  • Minnesota Wild-Nashville Predators 6-4
  • Winnipeg Jets-Philadelphia Flyers 3-2 - szétlövés után
  • Colorado Avalanche-Washington Capitals 6-2
  • Edmonton Oilers-St. Louis Blues 1-4
  • Vancouver Canucks-Vegas Golden Knights 2-5
  • Los Angeles Kings-Boston Bruins 1-2
  • San Jose Sharks-Florida Panthers 0-2
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1213293013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása