NHL 24 Hungary

A Los Angeles történelmi győzelmi sorozatot állított be

2017. december 11. 10:34 - Denis Potvin

Tekintsük egy kicsit át az elmúlt hét történéseit, mielőtt felidéznénk a hétvégi meccseket. A legjobb formában a Los Angeles van, amely a Carolina legyőzésével sorozatban nyolc győzelemnél tart. Nyugaton a Los Angelesszel a St. Louis tudja tartani a lépést, sorozatban négy sikernél áll, ahogy a Vegas Golden Knights is. Keleten a Tampba Bay és a Washington nyerte meg a legutóbbi négy meccsét, az eddig kiválóan szereplő New York Islanders viszont hullámvölgybe került, és Bostonban sorozatban harmadszor kapott ki. Sok van még hátra, de azért meglepő, hogy a NY Rangers, a Montreal és a Detroit, valamint a Chicago és az Anaheim is vonal alatt áll e pillanatban.

dqqmrc5xcae9oaj.jpg

Kezdjük a Kingsszel, amely a hosszabbítás negyedik percében ütött Tyler Toffoli góllal múlta felül a Carolinát, a csapat 31 meccsen 20 pontot gyűjtött ennyit és a húsz ilyen gyorsan hatodszor érte el eddig. Nyolc egymás utáni győzelme 2015 februárja óta nem volt a franchise-nak. Brayden Point idei 12. góljával nyerte a Tampa a Winnipeg ellen ugyancsak hosszabbításban. A szombati 12-ből csak ezen a két meccsen volt túlra. A Boltsban Steven Stamkos 42, Nyikita Kucserov 41 pontnál jár már.

Nagyon elkapta a fonalat a Toronto, amely szombaton még Pittsburgh-ben nyert, aztán vasárnap az Edmontont nullázta le. A Penguins elleni meccsen az első harmadban, 11 perc alatt ütöttek három gól. Tyler Bozak két gólt szerzett gólpasszt is adott, míg Mitchell Mariner három asszisztot jegyzett, Frederik Andersen 33 védéssel hozta 50. torontói győzelmét. Vasárnap már Curtis McElhinney védett és 41 védéssel, idén először, összesen hatodszor nem kapott gólt. A Toronto sorozatban harmadik meccsét hozta, ezzel a második legtöbb pontja van keleten.

A Detrroit viszont csak a 13., szombaton súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett otthon a St. Louistól. A Bluesban négy játékos is két pontot szerzett, a Red Wings csak 0-4 után tudott szépíteni, de utána gyorsan kapott még egyet, majd a legvégén egy újabbat. A St. Louis úgy vezetett két harmad után 4-0-ra, hogy 20-10 volt a kapura lövések aránya a Detroit javára. A St. Louis aztán a vasárnap egy újabb győzelemmel folytatta, hosszabbításban verte a Buffalót. Vlagyimir Taraszenko 36 másodperccel a hosszabbítás vége előtt szerezte a győztes gólt, ez volt neki a nyolcadik ilyen találata, amellyel a franchise legjobbja lett ebben a mutatóban, a buffalói Ryan Oreily a 600. meccsén játszott. A St. Louis a Los Angelesszel azonos, 31 ponttal áll Nyugat élén

A Colorado három év után ütött megint egy meccsen hét gólt. Hét különböző játékos szerezte a gólokat, Matt Nieto jutott el három pontig. Ebben a szezonban már 23-odszor fordult elő, hogy valamelyik csapat hétszer találjon be egy meccset, 455 eddigi meccsen ilyen 2011 óta nem fordult elő. A Columbus kapusa, Szergej Bobrovszkij az Arizona elleni 1-0-val negyedszer nem kapott gólt idén, a Blue Jackets még mindig vezeti a Metropolitant. Meggyógyult Henrik Lundqvist és 26 védésével verte a Rangers a New Jerseyt. Mats Zuccarello két gólt ütött, Lundqvist a 419. győztes meccsén van túl, amely Martin Brodeur után a második legtöbb egy franhise-ban elért siker. A New York-i kapus mellett még a San Jose kapusa, Aaron Dell nem kapott gólt, ő pályafutása eddigi 31 meccsén harmadszor nem kapott gólt.

Vasárnap a Chicago simán verte az idén nagyon gyengécska Arizonát, a meccsen Patrick Kane két gólpasszt adott, pályafutása során 295 gólja, 486 gólpassza, azaz 781 pontja van, ezzel lehagyta a klub örökrangsorában ötödik Doug Wilson.

Eredmények

szombat

  • Boston Bruins-New York Islanders 3-1
  • Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 2-6
  • Tampa Bay Lightning-Winnipeg Jets 4-3 - hosszabbítás után
  • Florida Panthers-Colorado Avalanche 3-7
  • New York Rangers-New Jersey Devils 5-2
  • Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 3-4
  • Columbus Blue Jackets-Arizona Coyotes 1-0
  • Dallas Stars-Vegas Golden Knights 3-5
  • San Jose Sharks-Ottawa Senators 5-0
  • Calgary Flames-Vancouver Canucks 4-2
  • Los Angeles Kings-Carolina Hurricanes 3-2 - hosszabbítás után
  • Detroit Red Wings-St. Louis Blues 1-6

vasárnap

  • St. Louis Blues-Buffalo Sabres 3-2 - hosszabbítás után
  • San Jose Sharks-Minnesota Wild 3-4 - hosszabbítás után
  • Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers 1-0
  • Chicago Blackhawks-Arizona Coyotes 3-1

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4813471573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása