NHL 24 Hungary

Tovább tart a Boston szenzációs sorozata, a Las Vegasé megszakadt

2018. január 26. 11:04 - Denis Potvin

A Boston 3-2-re verte az Ottawát az NHL péntek hajnali játéknapján. Ezzel a Bruins sorozatban a 18. meccsén szerzett pontot, amely a klub történetének második leghosszabb sorozata. Az 1968-69-es idényben már eljutottak ilyen messzire. Az abszolút rekordot az 1940-41-es csapat tartja, amely 23 meccsen volt pontszerző. A Boston 2017. december 14-e óta nem kapott ki rendes játékidőben, azóta 14 meccset megnyert, 4-et bukott el a hosszabbításba, vagy a szétlövésben.

cut_2_2.jpg

Nem járt ilyen szerencsével a nyugati főcsoportot vezető újonc Vegas Golden Knights, amely 12 hazai mérkőzés, november 28-a után először nem szerzett pontot, mert kikapott 2-1-re a New York Islanderstől, amelynek kapusa, Jaroslav Halak 38-szor védett jól.

A kétszeres címvédő Pittsburgh 6-3-mal intézte el a vendég Minnesotát. A Penguins kapitánya, Sidney Crosby három gólpasszt adott és megszerezte 1082. pontját, amellyel a klub történetének második legeredményesebbje lett, megelőzve Jagrt. Az élen a legendás Mario Lemieux áll 1723 ponttal. A meccsen Crosby mellett Jevgenyij Malkin (2+1) és Phil Kessel (0+3) is 3-3 ponttal zárt.

A Washington a Florida otthonában nyert és a Capitals orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin lett a negyedik aktív játékos - Jaromir Jagr, Marian Hossa és Patrick Marleau után -, aki a gólok és gólpasszok számában is elérte az 500-as álomhatárt.

Ovecskin gólt ütött és gólpasszt is adott, a 30. gólját szerezte meg, amellyel az NHL hatodik olyan játékosa lett, aki 13, vagy annál több, egymás szezonon át eljutott a 30 gólig. Micsoda társaság tagja lett! Mike Gartner (15 szezon), Jaromir Jágr (15 szezon), Wayne Gretzky (13 szezon), Phil Esposito (13 szezon) és Bobby Hull (13 szezon). Amúgy vele együtt most már 10 olyan hokis van, aki karrierje során (nem feltétlen egymás után) eljutott eddig. Gartnernek 17 ilyen szezonja a legtöbb.

A Tampa Bay egymás után harmadszor nyert, az első csapatként érte el a 70 pontos határt ebben a szezonban. A Bolts két legjobbja, Nyikita Kucserov és Steven Stamkos az előkészítésben jeleskedett, 2-2 gólpasszal zártak, míg Vlagyiszlav Namestnyikov ütött két gólt. Volt egy mesterhármas is a játéknapon, a chicagói Alex DeBrincat a szezonban már másodszor jut el a tripláig és négy pontig egy meccsen. Ő a klub történetének második újonca, aki egy szezonban legalább két triplát bevágott.

Két kapus nem kapott gólt. A Nashville-ben Pekka Rinne 27 védéssel, a Buffalóban pedig Robin Lehmer 30-cal hozta le nullára a meccset. Lehmer egymás után nem kapott gólt, január 20-a óta érintetlen a hálója. Két meccsen volt 11 gól, a New York Rangers és a Carolina is 6-5-re nyert idegenben. Csütörtökön az NHL 31 együtteséből csak a Los Angeles Kings pihent. Ez volt az NHL történetében a 12. ilyen játéknap, ebben a szezonban már a negyedik az ötből.

  • New Jersey Devils-Nashville Predators 0-3
  • Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 1-5
  • Pittsburgh Penguins-Minnesota Wild 6-3
  • Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 5-6
  • Ottawa Senators-Boston Bruins 2-3
  • Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 1-5
  • Florida Panthers-Washington Capitals 2-4
  • St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-1
  • Dallas Stars-Toronto Maple Leafs 1-4
  • Edmonton Oilers-Calgary Flames 4-3, szétlövés után
  • Arizona Coyotes-Columbus Blue Jackets 1-2
  • Vancouver Canucks-Buffalo Sabres 0-4
  • Vegas Golden Knight-New York Islanders 1-2
  • Anaheim Ducks-Winnipeg Jets 4-3, szétlövés után
  • San Jose Sharks-New York Rangers 5-6

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr513604825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása