NHL 24 Hungary

Ők lesznek az NHL motorjai idén?

2017. október 03. 12:47 - Denis Potvin

 Már csak egyetlen nap választ el minket és szerda – magyar idő szerint csütörtök hajnalban – késő este elkezdődik az NHL 2017–2018-as szezonja. A TSN szakírója azon elmélkedett, hogy a mostani idényben kik lesznek azok a játékosok, akik a csapatuk motorjaként indulnak harcba a Stanley-kupáért, de legalábbis a playoffért. A szakíró sorba vette a 31 csapat várhatóan legerősebb első sorát és még sorba is helyezte azokat. Nézzük az elemzést.

draisaitl-mcdavid.jpg

1. Edmonton: Patrick Maroon – Connor McDavid – Leon Draisaitl

A 168 millió dolláros McDavid, Draisaitl pár 177 pontot termelt az előző idényben, százat egymaga McDavid, amellyel pontkirály lett.

2. Dallas: Jamie Benn – Tyler Seguin – Alekszandr Radulov

Két éve Benn és Seguin 73 gólt hozott össze, amellyel a liga második legerősebb párja lett, ide csatlakozik Radulov, aki a Montrealban 54 pontig jutott a legutóbbi idényben.

3. Tampa Bay: Vlagyiszlav Namestnyikov – Steven Stamkos – Nyikita Kucserov

Stamkos sérülés miatt csak 17 meccset játszott a legutóbbi idényben, Kucserov 85 ponttal lett a csapata legjobb, Stamkos viszont idén már egészséges.

4. Boston: Brad Marchand – Patrice Bergeron – David Pastrnak

Csak egy lényeges adat, Marchand és Pastrnak is 30 gól fölé jutott, Bergeron pedig karrierje során már háromszor jutott el eddig.

5. Winnipeg: Mathieu Perreault – Mark Scheifele – Blake Wheeler

Valószínűleg a finn Patrik Laine-val még erősebb hármast lehetne összerakni, de valószínűleg ő csak a második sorban kap majd helyet Ehlers és Little mellett.

6. Jake Guentzel – Sidney Crosby – Conor Sheary

A Stanley Kupa védője, egymás után kétszer bajnoka abban reménykedik, hogy Guentzel és Sheary túljut a tavalyi 39 gólon és Crosby is hozza tőle szokásos negyven közelit (tavaly 44 volt). Guentzel a playoffban zseniális játékot mutatott, mindenki bízik benne, hogy sikerül ebből valamit átmenteni.

7. Toronto: Zach Hyman – Auston Matthews – William Nylander

A Maple Leafs tinédzser sorában Hyman az előszezonban bizonyította, hogy a tavaly 40 gólos Matthews és a 22-ig jutó Nylander mellett a helye.

8. Nashville: Filip Forsberg – Ryan Johansen – Victor Arvidsson

Nagydöntőt ért ez a hármas tavaly a Predsnek, 61+61+58 pont a három csatártól, +16-os plusz/mínusz mutató Arvidssontól.

9. Columbus: Artyom Panarin – Alexander Wennberg – Cam Atkinson

Itt a Chicagóval kötött Brandon Saad-Panarin csere alakított így a sort, Panarin tavaly Patrick Kane mögött 74 ponttal a második legponterősebb chicagói volt.

10. Washington: Andre Burakovsky – Nicklas Bäckström – TJ. Oshie

Barry Trotz ragaszkodni fog ehhez a sorhoz, de nem kap sokkal kevesebb jégidőt a második sorba kerülő Alekszandr Ovecskin és Jevgenyij Kuznyecov sem.

11. Chicago: Brandon Saad - Jonathan Toews - Richard Panik

Saad érkezett Panarin helyére, sokat segíthet, hogy Toews visszataláljon 0,9 pont/meccses átlagához.

12. Florida: Jonathan Huberdeau - Aleksander Barkov – Jevgenyij Dadonov

Huberdeau 51, Barkov 21 meccset hagyott ki tavaly (bár Barkov így is eljutott 52 pontig), ha egészségesek, ismét playoffos lesz a Panthers.

13. New York Islanders: Anders Lee - John Tavares - Jordan Eberle

Sokan bíznak az Islandersnél Eberle érkezésében, Tavares több támogatást kaphat így.

14. Calgary: Johnny Gaudreau - Sean Monahan - Micheal Ferland

Jaromir Jágr érkezéséről már beszámoltunk, vélhetően a harmadik sorban segíti majd a Flamest. Gaudreau és Monahan tavaly 45 gólt és 119 pontot szorgoskodott össze.

15. Anaheim: Patrick Eaves - Ryan Getzlaf - Corey Perry

Eaves tavaly nem sok szerepet kapott, 20 meccse volt csak. Most egy hároméves szerződést kapott, amely miatt abban bíznak, hogy 2006 után ismét eljut a 30 gólig.

16. St. Louis: Jaden Schwartz - Paul Stastny - Vlagyimir Taraszenko

Nincs olyan játékos még az NHL-ben, aki a 2014-es szezon startja óta több gólt ütött volna egyenlő létszám mellett, mint Taraszenko (87).

17. Buffalo: Evander Kane - Jack Eichel - Jason Pominville

Vajon sikerült-e Jason Pominville-ben olyan embert találni, aki hatékonyabban segíti majd Jack Eichelt?

18. Philadelphia: Claude Giroux - Sean Couturier - Jakub Voracek

Giroux a bal szélen kezd, ahol még sosem játszott az NHL-ben. Couturier védekező munkája segíthet abban, hogy Giroux többet varázsoljon elől Voracekkel.

19. Montreal: Max Pacioretty - Jonathan Drouin - Brendan Gallagher

Érdekes megoldás lehet Drouin középső játéka, Gallaghernek is javítania kell a negatív karriercsúcsot hozó 10 gólján.

20. Minnesota: Nino Niederreiter - Eric Staal - Charlie Coyle

Niederreiter folyamatosan javult az elmúlt három év alatt, 37-ről 43-ra, majd 57 pontra. Eric Staal tavaly már 65 pontot odatett és ennyi neki 2012 óta nem volt.

21. Detroit: Tomas Tatar - Henrik Zetterberg - Gustav Nyquist

Tehetségnek és kreativitásnak nincs hiánya ezen a vonalon, de kérdés, hogy a nemsokára 37 éves Zetterberg mennyit tud még majd hozzátenni.

22. San Jose: Jannik Hansen - Joe Thornton - Joe Pavelski

A két Joe mellé most egy Jannik csatlakozik. Sokáig kérdéses volt ki lehet majd Thornton és Pavelski párja, végül az előző szezonban a Vancouvertől tradelt dánra esett a választás.

23. Ottawa: Zack Smith - Kyle Turris - Mike Hoffman

Lehet, hogy pénzfeldobással dől el a két első sor összeállítása, mivel hasonló erőt képvisel mindkettő. A Bobby Ryan, Derick Brassard és Mark Stone trió lehet a második.

24. Carolina: Sebastian Aho - Victor Rask - Elias Lindholm

Kevés olyan edző van az NHL-ben, aki megteheti azt a luxust, hogy akár a harmadik sorából is csinálhat első, olyan kiegyenlített.

25. New York Rangers: Rick Nash - Filip Chytil - Mats Zuccarello

Tegye fel a kezét az, aki néhány héttel ezelőtt gondolta volna, hogy a kiváló testfelépítésű cseh ott lehet a topline-ban. Chytil bizonyított a felkészülés alatt és ott van.

26. New Jersey: Taylor Hall - Pavel Zacha - Kyle Palmieri

Az idei 1/1-es, Nico Hischier kiválóan teljesített, de nem ebben a vonulatban, hanem Marcus Johansson és Adam Henrique mellett. Egyelőre nem akarják megbontani, így aztán a második sorban vágnak neki a szezonnak.

27. Los Angeles: Mike Cammalleri - Anze Kopitar - Dustin Brown

2007 után állhat össze ismét ez a sor, Cammalleri akkor indult el vándorútra, és most tért vissza New Jerseyből, Kopitar és Brown azóta is a Kingset szolgálja.

28. Arizona: Max Domi - Derek Stepan - Clayton Keller

A fiatal Clayton Kellernél csak McDavid és Guentzel gyüjtött több pontot az előszezonban, Hischier mellett Keller lehet a Calder Trophy egyik várományosa.

29. Vancouver: Daniel Sedin - Henrik Sedin - Thomas Vanek

A veterán csatársorban Brock Boeser kapott még helyet az előszezonban, Vanek rutinja megkérdőjelezhetetlen, de majd kiderül.

30. Vegas: James Neal – Vagyim Sipacsjov - Reilly Smith

A 30 éves orosz Sipacsjov nagy reményekkel vág bele NHL-karrierjének, az új franchise biztosan sokat fogja még cserélni első sorát a szezon alatt.

31. Colorado: Sven Andrighetto - Nathan MacKinnon – Mikko Rantanen

Vajon képes lesz a Colorado a legmélyebbről felállni. Rantanen 20 gólos első szezont produkált, míg Andrighetto jól szállt be a szezon végére. A minden szempontból utolsó helyről visszakapaszkodó Avs-nak idén sem lesz könnyű.

Hát ennyit az elmélkedésekből, amelyekből az elkövetkezendő hónapokban vagy valóság, vagy csalódás lesz. Az biztos, hogy az élet többször átírhatja majd a történeteket, amelyeket innentől kezdve végigkövetünk. Tegye ezt velünk a kedves olvasó is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nhl24hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr412924075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása